Gülbirlik’ten Üreticiye Kilo Başına 4 Lira 57 Kuruş Kar Payı

Birliğe bağlı 6 Kooperatifin Kongresini daha önce gerçekleştiren Gülbirlik’in 2023 dönemine ilişkin mali genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Gülbirlik’ten Üreticiye Kilo Başına 4 Lira 57 Kuruş Kar Payı

Gülbirlik’in Mali Kongresinde en önemli gündem maddelerinden birisi de geçtiğimiz yıl kardan üreticilere ne kadar kar payı verileceğine yönelik konuydu.

Bu konu üzerinde görüşlerini belirten Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, geçtiğimiz yıl Gülbirlik olarak üreticilere kilo başına 51 lira 20 kuruş ödemede bulunduklarını hatırlatarak, “Şimdi yasa gereği 2023 yılı karımızdan ortaklarımıza kar payı vereceğiz. Hesaplar yeni çıktığı için kar payı dağıtılması yine gündeme gelmiş durumdadır, bu konuda herhangi bir gecikte sözkonusu değildir. Bu duruma göre kilo başına üreticilere en düşük 2 lira 28 kuruş en fazla da 4 lira 57 kuruş dağıtmak durumundayız. Bunu sizlerin oyları belirleyecek” dedi.

Daha sonra yapılan oylamada geçtiğimiz yılki kardan dolayı üreticilere kilo başına 4 lira 57 kuruş kar payı dağıtılmasına karar verildi. Böylece 2023 yılı gülçiçeği fiyatı 55 lira 77 kuruşa yükselmiş oldu.

ÖDEMELER MAYIS AYININ İLK HAFTASI BAŞLAYACAK

Bu arada alınan karar gereği üreticilere yapılacak olan kar payı ödemelerinin Mayıs ayının ilk haftasından itibaren başlaması bekleniyor. Kooperatifler kanalıyla üreticilere peşin olarak yapılacak ödemeler kısa sürede tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.