Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün AB Projesi Desteklenecek
Isparta Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Isparta Belediye Başkanlığının da ortağı olduğu “2010-1-TR1-LEO03-15597” numaralı CNC Teknolojisinin makine parçalarının imalatında kullanımının incelenmesi” isimli projesi de 272 proje ara
Isparta Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Isparta Belediye Başkanlığının da ortağı olduğu “2010-1-TR1-LEO03-15597” numaralı CNC Teknolojisinin makine parçalarının imalatında kullanımının incelenmesi” isimli projesi de 272 proje arasından desteklenmeye değer görüldü.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Programları Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri ile ilgili 2010 teklif çağrı döneminde başvuru yapan 2157 proje teklifinden, 272 proje desteklemeye uygun bulunmuştur.
Proje; 12 öğretmen, 1 Isparta Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, 1 Isparta Belediyesi temsilcisi, 1 de sektör temsilcisi esnaf olmak üzere 2 bayan 13 erkek katılımcı ile 17.Nisan.2011-30.Nisan.2011 tarihleri arasında 2 hafta süreyle Avusturya’nın Fohnsdorf kentinde gerçekleştirilmiştir.
Merkezi İsveç’te bulunan ve 360 firma 40 bin çalışana sahip olan mühendislik, malzeme teknolojisi, madencilik ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Sandvik grubunun üretim birimleri yetkililer eşliğinde incelenmiştir.
BMS Schulungszentrum ve Sandvik Firmasına ait CNC Teknolojisi ile ilgili alanlarda atölyelere ve laboratuvarlara program dâhilinde gidilerek bizzat eğitim ve demonstrasyon uygulaması yapılması katılımcılar açısından oldukça yararlı olmuştur.
CNC sektöründe hizmet veren sanayici ve eğitimcilerin, bilgi ve becerilerini pekiştirmek, Avusturya’daki ortak ile birlikte Avrupa’daki CNC uygulamalarını yerinde görme ve inceleme imkanına kavuşmuş olan katılımcıların; farklı uygulama ortamlarında, adaptasyon yeteneklerinin artırılması, Avrupa’daki denk eğitim kurumlarıyla entegrasyonun sağlanması ve kültürler arası iş birliği artırılmıştır. Proje ile kazanılan deneyimlerin, ziyaret edilen ülkelerde kullanılan yöntem ve tekniklerin ülkemizdeki ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılarak yeniliklerin ülkemize transferi amaçlanmıştır. Bu amaç çerçevesinde, eğitim kuruluşları ile işletme temsilcileri arasında işbirliğinin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlamıştır.