2025 Yılı Dünya Su Günü Paneli Yapıldı

2025 Yılı Dünya Su Günü Paneli Yapıldı

Yayınlanma:
2025 Yılı Dünya Su Günü Paneli Yapıldı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “2025 Yılı Dünya Su Günü” paneli gerçekleşti.

Panale; ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat ÖZTÜRK ve Prof. Dr. Ayhan GÖSTERİT, SDÜ Rektör Yardımcısı Alim KOŞER, Isparta Tarım İl Müdürü Mehmet TUĞRUL, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur ALTINDAL, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan ALKAN, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz YILMAZ, Turizm Fakültesi Dekanı Fatih KILINÇ, AKSAM Müdürü Serkan ERKAN, SAREM Müdür Yardımcısı Dr. Vedat YEĞEN ve personeli, SDÜ Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şehnaz ŞENER, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli, STK Temsilcileri, ISUBÜ akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Panel, SDÜ GSF Müzik Bölümü öğrencilerinin Müzik dinletisi ve açılış konuşmaları ile başladı. Ardından Panel Etkinliğine geçildi. ISUBÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, konuşma panelistler tarafından; Birleşmiş Milletler'in bu yılki teması olan "Buzulların Korunması" çerçevesinde, suyun yaşamımızdaki eşsiz yerini ve gezegenimizin geleceğini konuşuldu. Panelde; Göller Bölgesindeki sulak alanları korunması, sürdürülebilir yönetilmesi, su verimliliği, biyoçeşitliliğin takibi, sulak alanlardaki kuş popülasyonlarının durumu, küresel iklim değişikliğinden etkilenme durumları ve şehir içme sularının geleceği/sorunları hakkında neler yapılabileceği tartışıldı. Bu kapsamda; Suyun her formunun, akarsular, göller, okyanuslar ve buzulların birbiriyle derinden bağlı ve hepsinin insanlığın ortak mirası olduğu ve korunması için üzerimize düşen büyük sorumlulukların olduğu vurgusu yapıldı.

Panelin ardından, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü personeli Tamer YILMAZ ve Ersan BERBEROĞLU’nun hazırladığı “Sulak Alanlardan Yansımalar” adlı fotoğraf sergisi ve Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Lisans/Lisansüstü öğrencilerinin hazırladığı poster sergisi gezildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.