5 Ortaklı Türk Projesi
Şarkikaraağaç’ta Okul Öncesi Öğretmeni olan Hülya Görgülü Ağmaz tarafından oluşturulan projenin hem Türk ham de yabancı ortakları bulunuyor. Projenin amacı ise tamda günümüze uygun. İşte o proje…
Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesi’nde oluşturulan proje 5 Türk ve 2 yabancı ortakla yürütülüyor. Adana , Samsun, Yozgat, Kırıkkale, Romanya ve Gürcistan’da ortakları olan projenin kurucusu ise Şarkikarağaç Salur Şehit Durmuş Ali Durmaz İlkokulu’nda Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapan Hülya Görgülü Ağmaz. Ağmaz, amaçlarının, anasınıfı öğrencilerine, pandemi döneminde virüsten korunma yollarının öğretmek ve geri dönüşüm hakkında bilinçlenmelerini sağlamak.
5 ORTAKLI TÜRK PROJESİ
Şarkikarağaç Salur Şehit Durmuş Ali Durmaz İlkokulu’nda Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapan Hülya Görgülü Ağmaz kurucu ortaklığını yaptığı ‘Sağlığım İçin Dünya İçin Hijyen’ eTwinning projesini başlattı.
Proje pandemi döneminde virüsten korunma yollarını atık maddeler ve geri dönüştürülebilecek maddeler hakkında çocukları bilinçlendirmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor.2021 Kasım ayında başlayan proje 2 aylık süreci kapsıyor.
Projede 5 Türk 2 yabancı ortakla yürütülüyor. Projenin Adana , Samsun, Yozgat, Kırıkkale şehirlerinden ortakları bulunuyor. Yabancı ortaklar ise Romanya ve Gürcistan’dan.
PROJENİN AMACI
Proje kurucu ortağı olan Okul Öncesi Öğretmeni Hülya Görgülü Ağmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel bir sorun haline gelen pandemi sürecinde okul öncesi dönemdeki ve 5-9 yaş dönemdeki çocuklara virüs ve virüsten korunma yollarının, öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine uygun eğitsel etkinlikler kullanılarak öğretilmesinin amaçlandığını aktardı. Ağmaz, “Sağlık denilince sadece insan değil dünyanın nasıl sağlıklı kalabileceği nasıl korunacağı hakkında atık maddeler ve geri dönüştürülecek maddeler hakkında bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimize doğru hijyen alışkanlıkları kazandırarak farkındalık yaratmak, bulunduğumuz pandemi sürecinde ve ilerleyen yaşamında hijyen alışkanlıklarının devamlılığını sağlamayı kazandırmak istiyoruz” dedi.
HER AŞAMADA ÇOCUKLARIN AKTİF OLMALARI SAĞLANIYOR
Çalışmalarının haftalık etkinlikler şeklinde planlandığını belirten Ağmaz, sınıfta maske tasarlama, sağlıklı olmanın kurallarını hazırladıkları afişlerle sunum yapma, deney yaparak mikropların nasıl yok olacağını görme, kodlama çalışmaları yapma, doğal dezenfektan hazırlama, atık yağlardan sabun yapma, sabun süsleme çalışmalarını yaptıkları anlattı. Ağmaz, Web 2 araçlarını da kullanarak çocukların projede aktif olmalarını sağladıklarını söyledi.