750 Kınalı Keklik Doğaya Salındı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün "Doğal Dengenin Korunması" çalışmaları kapsamında, 750 Kınalı keklik, Subaşı mevkisinde doğayla buluştu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün "Doğal Dengenin Korunması" çalışmaları kapsamında, 750 Kınalı keklik, Subaşı mevkisinde doğayla buluştu.
Kekliklerin doğaya salınması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Isparta Valisi Memduh Oğuz, yaptığı konuşmada, doğanın dengesine hizmet ettiklerini belirterek, "İnsanoğlunun yapısı bu. Bir taraftan tüketir, bir taraftan üretir ve çoğaltır. Bugün arkadaşlarımızla birlikte bu çoğaltma, üretme faaliyeti içindeyiz ve bundan da son derece memnunum" dedi.
Doğayla salınan Kınalı kekliklerin iyi kontrol edildikleri takdirde bölgeye önemli katkılarının olacağını belirten Oğuz, projenin değişik hayvan türleriyle devam etmesini istedi.
Vali Oğuz, projenin başarısında avcılara da önemli görevler düştüğüne dikkati çekerek, "Doğadaki dengeyi bozmayacak bir avcılık, tüketme, yok etme, imha etme değil de, avcılığın bir spor olarak algılanmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Gönen Belediye Başkanı Mete Elcim de, Gönenli avcıların kekliklerin korunmasına ve üremesine katkı sağlayacaklarını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Keklik sesinin çok güzel olduğunu ifade eden Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ise, "Bu ses bir sevdadır, o nedenle avcı kardeşlerimizin bu sevda doğrultusunda hareket etmelerini diliyorum" dedi.
Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Sema Ülker de, kekliklerin doğa şartlarına adapte olabilmesi için 12 günlük adaptasyon çalışması yapıldığını söyledi. Kınalı keklikler, Vali Oğuz ve beraberindekilerin ellerinde doğayla salındı. Bölgede avcılığın, iki yıl süreyle yasaklandığı bildirildi.
Kaynak: