Atabey Ovası Sulaması Yenileniyor

Türkiye Sulama Modernizasyon Projesi kapsamında Dünya Bankası Destekli Atabey Ovası Sulaması Yenilemesi İkmali için ihaleye çıkıldı.

Yayınlanma:
Atabey Ovası Sulaması Yenileniyor

Atabey Ovası Sulamasının yenilenmesi projesi dahilinde basınçlı kapalı devre sulama sistemi ikmal işi Sav Kasabası, Küçükgökçeli, Büyükgökçeli, Eğirdir-Sevinçbey Köyü, Atabey ilçesi, Gönen ilçesi yerleşim yerlerinin çevrelediği alan içerisinde, 312 bin metre uzunluğunda muhtelif çap ve basınçlarda borular ve özel parçaları ile, 56 bin metre uzunluğunda, muhtelif çap ve basınçlarda CTP borular ve özel parçalarının temini, döşenmesi, boru hendek kazı ve dolgularının yapılması, Boru hatları üzerinde bulunan hat kapama, ayrım, su alma vanası (hidrant), sayaçlı sürgülü vana, ara ve hat sonu tahliye, hava vanası yol geçişi demiryolu geçişi, dere geçişi, vs. sanat yapıların inşaası, İşletme ve bakım yolları imalatlarının yapılması işlerini kapsıyor.

Ulusal rekabetçi ihale yöntemiyle gerçekleştirilecek olan ihaleye 9 Ağustos 2024 tarihine kadar teklifler iletilebilecek. Şartnamede sadece geçici teminat bedeli 120 milyon TL olarak açıklandı. Tekliflerin geçerlik süresi ihale tarihinden itibaren 90 takvim günü olarak belirlendi .

Proje kapsamında 13 Bin 834 hektar alandaki açık kanal sistemi yer altına alınmış olacak. Bu sayede modern sulama teknikleri kullanılarak hali hazırda Eğirdir Gölü’nden kullanılan sudan da büyük oranda tasarruf edilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.