Bakkallarımızın Işıklarını Söndürmeyelim!

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, son sigara zamlarından sonra bakkal esnafının yine mağdur olduğunu ifade etti.

Yayınlanma:
Bakkallarımızın Işıklarını Söndürmeyelim!

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, son sigara zamlarından sonra bakkal esnafının yine mağdur olduğunu ifade etti. Zam geçişinde bakkalların hedef gösterilmesinin doğru olmadığını ifade eden Başkan Aydın, ‘Hükümet yetkililerinden ve milletvekillerinden istediğimiz mahallemizde yanan bakkallarımızın ışıklarını söndürmeyelim’ dedi.

Sigaralara gelen zamlara hem bakkallar hem de tiryakiler tepki gösteriyor. Her zam geçişinde ise özellikle bakkal ve market işletmecileri hedef gösteriliyor.

ZAM GELİŞİNDE KAR ORANLARINDA %2-3 ORANINDA KAR VERİLMELİ

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın: “Sigaraya gelen peş peşe zamlardan en çok etkilenen grup BAKKAL grubudur. Toplumda bakış açı sigaraya zam geleceğinde bakkallar sigarayı raf altı yapıyorlar, daha çok kazanıyorlar şeklindedir. Bu konu da şikayetlere konu oluyoruz. Bakkal açısından bakıldığında da sigaraya zam geldiğinde elinde bulundurabildiği 7 ya da 8 paket sigaranın kazancına bakar durumda kalmıştır. Yetkililerden istediğimiz, devletin gelirinin sigara ve alkol ÖTV’lerinden aldığı ücretler olduğuna göre bu ürünleri tüketiciyle buluşturan bakkallarımızın da sigaraya her zam gelişinde kar oranlarında çok değil %2-3 oranında kar vermeleridir” dedi.

KONU BAKAN ÖMER BOLAT’A ANLATTI ANCAK…

Sigara firmalarının kredi kartı alışverişinde komisyon kestiğini ve burada esnafların büyük mağduriyet yaşadığını Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a anlattıklarını ifade eden Başkan Sinan Aydın: “Ankara’da, yaklaşık 2 ay önce Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanımız Bendevi Palandöken tarafından organize edilen toplantıya, Türkiye’deki Bakkallar ve Bayiler Odaları Başkanları ile Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat katılım sağlamış ve bu konu orada da gündeme gelmiştir. Sigara firmasının yaptığı kredi kartı alış verişinde % 2 komisyon aldığını söylememize rağmen, aradan geçen sürede hiçbir gelişme yaşanmamıştır. Hükümet yetkililerinden ve milletvekillerinden istediğimiz mahallemizde yanan bakkallarımızın ışıklarını söndürmeyelim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.