Başkan Tekeli: Türkiye Yasaklar Ülkesi Olamaz!

Instagram'a erişim yasağından sonra bir yasak da çocuklar arasında popüler olan ve Türkiye'de 15 milyon kullanıcısı olan Roblox'a geldi.

Yayınlanma:
Başkan Tekeli: Türkiye Yasaklar Ülkesi Olamaz!

Instagram'a getirilen erişim yasağı sosyal medya üzerinde ticaret yapan, ürün alıp satan ve geçimini Instagram üzerinden sağlayan bireyler için büyük bir darbe anlamına geliyor. Yasakla birlikte, bu platformu kullanan birçok kişi işlerini kaybetti, toplumsal etkileşim de büyük ölçüde kısıtlandı. Instagram'ın açılıp açılmayacağı konuşulurken, Roblox’a da erişim engeli getirildi.

Yaşanan engellere yönelik tepkilerden biri de İyi Parti Isparta İl Başkanı Dr. İbrahim Tekeli'den geldi. Tekeli, “Instagram’da binlerce insan ticaret yapıyor, ürün alıp ürün satıyor, vergi veriyor. Birçok insan bu platform üzerinden geçimini sağlıyor. Bir başka yönüyle de bu platform insanların sosyalleştiği bir mecradır. Ayrıca ülkemizde 15 milyondan fazla kullanıcısının olduğu, kendi oyunlarını yaratıp diğer oyuncularla paylaşabileceği ve oynayabileceği bir çevrimiçi oyun platformu ve oyun yaratma sistemi olan Roblox’a da erişim engelinin getirilmesi akıl tutulmasıdır. Türkiye’nin yasaklar ülkesi olması yönünde ilerlemesi demektir. Yasaklara, engellere ve özgürlüklerin kısıtlanmasına sessiz kalamayız. Türkiye yasaklar ülkesi olamaz!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.