Belediye'nin 194 Kiracısına Sözleşme Şoku

Sayıştay görüşü gereğince Isparta Belediyesine işgaliye konumundaki iş yerlerinde faaliyet gösteren 194 kiracıyla sözleşmelerin yenilenmeyeceği kararı alındı.

Yayınlanma:
Belediye'nin 194 Kiracısına Sözleşme Şoku

Isparta Belediye Meclisi Denetim Komisyonu, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 2024 yılı faaliyetlerini de inceledi. Buna göre Müdürlük, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre geçtiğimiz yıl 29 iş yeri için ihaleye çıktı. 19 iş yeri için sözleşme imzaladı.

İhale edilen 29 işyerinden 1 işyeri işgaliye olarak kullanılmaktayken, kira ihalesine çıkılarak sözleşme imzalandı. Isparta Belediyesi'nin şu anda kiracı sayısı 1024. Geçen yıl arsa ve daire satış ihalelerinde 30 arsa ve 7 daire satıldı. Belediye’ye ait 17 iş yeri boş durumda.

Meclis Denetim Komisyonu Raporunda, işgaliyelik yerler hakkında Sayıştay Denetim Raporunda bu yerlerin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre kiralanması gerektiğine ilişkin görüşün altı çizildi.

Buna istinaden Belediye encümeni, 194 işgaliyecinin sözleşmelerin yenilenmeyeceğine dair karar aldı. Bu yerlerin boşaltmasına ilişkin tebligatlar yapıldı. Şu anda 24 işgaliyeci durumundaki kiracı için ihale ve tahliye çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.