Beni dinler misiniz?...

Beni dinler misiniz?...

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2018 09:36
Beni dinler misiniz?...

Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile YEŞİLAY Isparta Şubesi tarafından hayata geçirilecek olan ‘Beni dinler misiniz?’ projesinin protokolü imzalandı. Yeşilay Şube Başkanı Uyar, bu projedeki hedeflerini öğrencileri ve ebeveynleri teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak olduğunu söyledi. 

 Uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıkların hızla çoğaldığı günümüzde gençlerin bu alışkanlıklardan mümkün olduğu kadar uzak tutulması noktasında gerek kamu kurum ve kuruluşların gerekse sivil toplum kuruluşlarının canla başla çalışmaları devam ediyor. 

Bu doğrultuda; Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile YEŞİLAY Isparta Şubesi tarafından hayata geçirilecek olan ‘Beni dinler misiniz’ projesinin protokolü dün törenle imzalandı. Yeşilay Isparta Şubesinin bulunduğu Belediye İşhanı ikinci kattaki Merkezinde gerçekleştirilen protokol imza törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, Yeşilay Isparta Şubesi Bakanı Muhammed Said Uyar, Kısa adı UYUMDER olan Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil ve diğer yetkililer katıldı. 

UYAR; “GÜNÜMÜZÜN EN BÜYÜK

SORUNU TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI” 

Bu projeye paydaş olmalarındaki hedefin, gençleri teknoloji bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu ifade eden Yeşilay Isparta Şubesi Başkanı Muhammed Said Uyar, protokol imza törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Isparta Yeşilay Şubesi, 2 senedir aktif olarak çalışmalarını yürütmektedir. Bugün burada büyük bir projeye imza atacağız. Teknoloji bağımlılığı günümüzün en sıkıntılı bağımlılık türlerinden birisidir. Yeşilay denilince akla madde, tütün, alkol bağımlılığı da geliyor. Ama şuanda günümüzün en sinsi ve sıkıntılı olan bağımlılığı teknoloji bağımlılığıdır. Bununla ilgili nasıl mücadele ederiz diye düşünürken milli eğitim müdürümüz ile birlikte Isparta’da 4.sınıf öğrencilerine yönelik teknoloji ve tütün bağımlılığıyla ilgili bir farkındalık projesi başlattık. 

“PROJE KAPSAMINDA 3 BİN ÖĞRENCİ, 

6 BİN AİLEYE ULAŞACAĞIZ” 

Proje kapsamında öğrencilerin önüne boş bir A4 kağıt konulacak. Onlara yakınınızda teknoloji ve tütün bağımlısı olan kişilere mektup yazmasını isteyeceğiz. Örneğin babası teknoloji bağımlısı, eve geldiğinde sürekli telefonuyla ilgileniyor. Ya da yakınında birisi tütün bağımlısı çocuk sürekli onu görüyor. Ona bunu bırakması için içten bir mektup yazmasını isteyeceğiz. Bu şekilde ailede farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ailede teknoloji bağımlığıyla birlikte aile ile çocuk arasında iletişim kopmaya başlıyor. Aile içerisinde baba ve annesinden alabileceği iletişim ve sevgiyi teknoloji bağımlılığından dolayı alamadığından iletişim kopması başlıyor. Çocuk ile ailesi arası açılmaya başlıyor ve çocuk sevgi ile iletişimi dışarıda arıyor. Bu şekilde bağımlılıklara maruz kalabiliyor. Bunu 4.sınıfa gelmiş öğrencide farkındalık oluşturmak amacıyla bir proje başlatmak istedik. Bu projeyi her sene geliştirmek istiyoruz. Bunun sonucunda da öğrencilerden gelen mektuplara da yarışma ile ödüller vermek istiyoruz. Proje kapsamında 3 bin öğrenci ile 6 bin aile bireyine ulaşmış olacağız. Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

YILDIRIM; “ELİNİZDEN TELEFONU 

BIRAKIN VE ÇOCUĞUNUZU DİNLEYİN” 

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım da törende yaptığı konuşmada; “Yaşadığımız çağın en temel sorunlarından birisi bağımlılıklarla alakalı farkındalıkların oluşturulmasıdır diye düşünüyorum. Günümüzde özellikle bazı bağımlılıklar farkındalığın ötesinde mücadele boyutuna geçmeyi de zorunlu kılıyor. Özellikle eğitim çağındaki çocuklarımızın inanılmaz bir şekilde etkileşim içerisinde olduğunu ve farklı, hayatları boyunca kendilerine bir takım zarar oluşturacağını belirtmek istiyorum. Çocuklar her ne kadar çevrelerinde olup bitenlerle ilgili bir takım etkileşim içerisinde kaldıklarında çok da fazla karşılık veremiyorlar çünkü çok da farkında değiller. Eğitim sistemi içerisinde çocuklarımızın maruz kalacakları bağımlılıklara dikkat çekmek için gerekli çabayı gösteriyoruz. Ancak o kadar yoğun ortamda çocuklar karşı karşıya kalıyorlar ki bunu sivil toplum örgütleri ve ailelerle yapınca başarılı olacağımıza yönelik tespitlerimiz var. Yeşilay ve sayın başkanın çocuklarla ilgili bu projeyi dile getirdikleri zaman okullarımızda öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin gündemine alınması zaruretini hissettik.  Bu çalışmayla alakalı uygulama boyutunda destek veriyoruz.

“TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI 

KİŞİYİ BİREYSELLEŞTİRİYOR” 

Aileler her ne kadar farkında olmasalar kendilerine göre basit bir alışkanlık çocukların ruh dünyalarında belki de o alışkanlığa kolayca angaje olmalarına sebebiyet verecek bir boyutu da ortaya çıkartıyor. Çocuğun teknoloji ve diğer bağımlıklarla alakalı ailesinde gördüğü yanlışlığı anne ya da babasına bir şekilde iletmesi, anne ve babanın bu konuda kendisini yeniden değerlendirmesine ve çocuğun da bu alışkanlığa kapılmasının önüne geçeceğini düşünüyoruz. Her ne kadar hayatımızın çeşitli boyutlarında farkına varmadığımız masum şekilde başladığımız alışkanlıklarımız birden bağımlılık haline geliyor. Bunun bir tanesi teknoloji bağımlılığıdır. Teknoloji bağımlılığı sadece kişinin sadece kendisini bireyselleştirmesi, kendi iç dünyasına yönelmesi, sosyal etkileşimden uzak kalması gibi sonuçları ortaya çıkarmıyor. Aile ile olan etkileşimi, insanların birbirleriyle vakit geçirmesi gibi bir takım sıkıntıları da ortaya çıkartıyor. 

“TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI İLE 

TOPYEKÜN MÜDADELE ETMEK GEREKİYOR”

Anne ve baba ile zaman geçiremeyen çocukların eğitim sistemi içerisinde entegrasyonu ve bir takım davranışların kazandırılması neredeyse mümkün olamaz hale geliyor. Bu açıdan bu meseleyle topyekün mücadele edilmesi ve süratle çözülmesi gerektiğine de inanıyoruz. Bu konuda bakanlığımızın ciddi çalışmaları ve uyarıları var. Yeşilay’ın öncelikle 4.sınıf öğrenciler için başlattığı bu projenin uzun vadede temel eğitim düzeyinde tüm öğrencilerin ve velilerin dikkatine girecek şekilde yaygınlaştırılarak devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu yıl ki sonuçlar itibariyle bir farkındalık oluşturabilirsek, çocukların ruh dünyalarında bir savunma mekanizma geliştirebilir, bunun nihai sonucu olarak velilerin davranışlarında nispi düzeyde uyum sağlayabilirsek, bağımlılıklar ilgili mücadelemizde ciddi bir mevzi kazandıracaktır.

Törende yapılan konuşmaların ardından; İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım ve  Yeşilay Isparta Şubesi Bakanı Muhammed Said Uyar hayata geçirilecek olan projenin protokolüne birlikte imza koydular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.