Chp'den Sokak Hayvanları Yasasına Tepki

Chp'den Sokak Hayvanları Yasasına Tepki

Yayınlanma:
Chp'den Sokak Hayvanları Yasasına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanlığı sahipsiz hayvanlara yönelik "Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi"ne karşı bugün tepki göstererek basın açıklaması düzenledi.

Konu ile ilgili yasanın geri çekilmesini talep eden CHP İl Başkanı Vedat Şenol yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

'Bildiğiniz gibi belli bir süredir sokak patilerinin uyutulması gündemde. Ne yapılacağına dair bilgileri olmadıkları için ve kamuoyundan gelen tepkiler karşısında uyutmanın adını ötenaziye çevirdiler. Sosyal medyada görmüş olduğumuz uyutmanın ve ötenazinin nasıl olduğunun bilincindeyiz. Allahın verdiği canı, insanın alması kabul edilebilir bir şey değil.

Çok önemli bir sözleri vardı yaradılanı severiz, yaradandan ötürü diye ama bu uygulama gerçekten katliamdır, vahşettir, kabul edilebilir bir şey değildir. Aslında geçmiş dönemden beri bu konuda kanunda çıkmış. Belediyelerin ve ilgili bakanlıkların kaynak aktarımı yaparak bu sorunu çözmesi gerekiyordu. Yani önemli olan uyutma, öldürme, ötenazi yerine özellikle sokak patilerinin kısırlaştırılması onların tedavi edilmesi ve yerinde yaşamlarını sürdürmesi temel ilkesi var. Bu konuda belediyelerin kaynaklarının belli bir yüzdesini harcaması gerekiyor. Devletin de bu konuda Avrupa fonlarını aktarımı sağlaması gerekiyor. Ama görüyoruz ki nereden geldiyse kısırlaştırmanın maliyetinden bahsedip ve hayvanın sokak patilerinin aşırı şekilde çoğalmasını bahane ederek böyle bir yöntemi meclise sevk etme durumları söz konusu oldu.

Bizim karşı çıktığımız nokta şu bunun eğer sokak patilerinin tedavisi yapılmış olsa, kısırlaştırılmış olsa, üretimi yani ticari anlamda üretimi durdurulmuş olsa zaten bu sıkıntılar yaşanmayacak. Barınaklarda ki yetkili kişilerle beraber veterinerlere baskı yaparak karar aldırmaya çalışıyorlar. Bu çok büyük tehlikeli bir şey. Veterinerler hekimleri genel merkezi ötenaziye uyutmaya karşı olduklarını açıkladılar. Isparta'da bulunan barınak ziyaretimizde de yetkili veteriner müdür beyle görüşmemizde de bu konuyu konuştuk. Onlarda karşı olduklarını söylemişlerdi. Hatta Isparta Belediye Başkanı ve Milletvekillerini bu konuda açıklama yapmaya çağırdır.

Milletvekilimiz Yalım Halıcı bu konuda açıklamasını yaptı. Özellikle Belediye Başkanımız bu konuda suskun. Kendi gerçek fikirlerini söyleyemiyorlar, eşi hanımefendinin de bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz. Biz AKP ve MHP milletvekillerinin de bu ötenazi konusunda karşı duruş göstermelerini talep ediyoruz' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.