Cumhuriyet Caddesi Tek Yön Oluyor

O Bölge Artık Nefes Alacak! Tek Yola Düşüyor...

Yayınlanma:
Cumhuriyet Caddesi Tek Yön Oluyor

Şehrin merkezi caddelerinden Cumhuriyet Caddesi’nde artan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla, yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Özellikle ITKM inşaatının tamamlanarak Meydan AVM olarak açılmasının ardından bu caddede trafik yoğunluğu belirgin şekilde arttı. Başkan Başdeğirmen, Cumhuriyet Caddesi'nde trafiğin tek yöne çevrilmesiyle bu sorunun giderileceğini belirtti.

Başkan Başdeğirmen, Kesikbaş’tan başlayarak Hacılar Çeşmesi’ne kadar olan kısmın tek yön olacağını ve Hacılar Çeşmesi ile Camlı Cami arasında da tek yönlü trafik uygulamasına geçileceğini açıkladı. İlk etapta tepkiyle karşılaşılabileceğini kabul eden Başkan, bu düzenlemenin zamanla halk tarafından benimsenerek memnuniyet yaratacağını vurguladı. Özellikle Salı Pazarı esnafının bu konuda endişeleri olduğunu ifade eden Başdeğirmen, esnafla yeniden görüşerek çözüm üretileceğini söyledi.

Başkan Başdeğirmen ayrıca, Mimar Sinan Caddesi’nde genişletme çalışmasının mümkün olmadığını belirterek, alt yapının karmaşıklığı ve çökme riski taşıyan binalar nedeniyle bu bölgede genişleme yapılamayacağını kaydetti. Ispartalıların otopark kültürünü benimsemesi gerektiğini vurgulayan Başdeğirmen, kent merkezindeki otoparkların daha verimli kullanılması gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.