Doğal Gül Suyu Pazarında Yeni Hedef Yavru Vatan

Isparta Ticaret Borsası, doğal gülsuyu tüketiminde yeni pazar olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ini hedefine aldı.

Yayınlanma:
Doğal Gül Suyu Pazarında Yeni Hedef Yavru Vatan

Isparta Ticaret Borsası, doğal gülsuyu tüketiminde yeni pazar olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ini hedefine aldı. Ülkedeki günlük 6,5 milyon ziyaretçi varlığı hedef kitle olarak belirlendi. Doğal gül suyuna Avrupa Birliği coğrafi işareti alınması da eli kulağında.

Isparta Ticaret Borası, Isparta gülünün ekonomik değerini artıracak çalışmalara hız veriyor. Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, doğal gülsuyu pazarında hedef olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gösterdi. Şahin, Türkiye’de 3 bin ton gül suyu üretildiğini belirterek, bunun sadece 500 tonun doğal gül suyu, 2500 tonunun sentetik ürün olduğunu kaydetti. Isparta’da Borsa üyesi bir uzman tarafından sentetik ürünlerle alakalı analiz yapıldığını belirten Şahin, doğal gülsuyu üretimini artıma ve pazarlama noktasında çalışma yürüttüklerini aktardı.

HEDEF KİTLEMİZ 6 BUÇUK MİLYON ZİYARETÇİ

Şuanda Kıbrıs’ın 2,5 Milyon yatılı turisti olduğunu kaydeden Şahin ‘Bunun % 80’ini Türkiye’den gidenler oluşturuyor. 6,5 Milyon ’da günü birlik turisti var özellikle Rum kesiminden geçen. Benim hedefim bu 6,5 milyon ziyaretçi. Bu konuda Kıbrıs’ta Ticaret Odası Başkanına genel sekreterler çalışsın dedim ve bu ziyaretçilerin giriş noktasında yer talebinde bulunduk. Orada gül ve gül ürünleri satışı ile ilgili bir üyemizi yönlendirecek ve tanıtım yapacağız. Oradan giren ziyaretçiler genelde zengin insanlar. 6,5 milyon ziyaretçi büyük rakam. Şu anda genel sekreterler çalışıyor. Gülbirlik’i büyük bir ihtimalle oraya göndereceğiz. Doğal gül suyu satışı özellikle hedefimiz bu’ dedi.

ALIM FİYATINI YÜZDE YÜZ ARTIRMAK HATAYDI

Gül yağı ile ilgili sıkıntının çok büyük olduğunu belirten Şahin ‘En büyük hata alım fiyatının 2022’den, 2023’e % 100 artırılması. Bu çok büyük hataydı. Böyle bir artış oranı yok. Şu anda da bu artışa istinaden bu sene olması gereken 80 -85 lira rakamı telaffuz ediliyor ve en az gülyağının 13 bin 500 Euro’dan satılması gerekiyor. Rakip Bulgaristan var. 13 bin 500 Euro’nun altına satarsanız zarar edilecek. Ama bu rakamda da diretemezsiniz. Çok büyük tehlikeler var. Satamayacağız bu rakama. Orada Bulgaristan’ın hamlesi var. Bizim şu anda acilen yapmamız gereken gül suyunu pazarlamak. Doğal gül suyunu yakın ülkelerde tanıtmak zorundayız. Yakın ülkelere de bunu yayabilirsek şu anda 35 bin dekar gül üretim alanımız var bunu 70 bin dekara çıkarsak da yetmeyecektir. Gül suyu ve gül yağı ile ilgili coğrafi işaretimiz var. Avrupa Birliği coğrafi işaretini de almak üzereyiz’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.