Eğirdir Belediye Başkanı Özer’den İçme Suyu Açıklaması

Eğirdir Belediye Başkanı Özer’den İçme Suyu açıklaması.

Yayınlanma:
Eğirdir Belediye Başkanı Özer’den İçme Suyu Açıklaması

Eğirdir Belediye Başkanı Özer’den İçme Suyu açıklaması:

Başkan Özer açıklamasında; Son günlerde Küresel Kuraklık ve ısınmayla beraber maalesef ilçemizin belirli mahallelerinde su sıkıntısı meydana gelmiştir. Bu mahallelerimizdeki su saldığımız kuyularımızın yaklaşık yüzde 80’i maalesef kurumuştur.

Biz 10 gündür Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüzle belediyemizdeki ekiplerimizle beraber koordineli bir şekilde çalışma yaparak değerli mahalle sakinlerimizi bu sıkıntıdan kurtarmanın yolunu arıyoruz. Bilindiği üzere her gün belediyemizden açıklama yapılarak belirli saatlerde bu mahallelerimize su vermekteyiz.

Ama tabi ki suyumuzun azlığı neticesinde 5’nci, 4’ncü ve 3’ncü katlara maalesef su basıncı olmadığı için su veremiyoruz. Biz bunu da kısa süreliğine tankerlerle değerli halkımıza acil ihtiyaçları için su vermek suretiyle çözmekteyiz. Ama bu yeterli mi? Asla yeterli deği. Benim Eğirdirli hemşehrilerim hizmetin, kalitenin ve temel ihtiyaç olan suyun her zaman hizmet alımını hak etmektedirler.

Bu bağlamda biz DSİ Bölge Müdürlüğümüz ve belediye ekiplerimizle beraber en kısa süre içerisinde değerli mahalle sakinlerimize kullanım suyu ve içme suyu olarak meskenlerimize bu su verimini sağlayacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde 4 veya 5 tane artezyen açmak suretiyle mahallelerimizdeki su sıkıntısını en az seviyeye hatta sıkıntı olmaktan çıkartacağız. Havaların ısınması ve tarla – bahçe sulaması olması sebebiyle su sıkıntısından dolayı değerli hemşehrilerimiz tarla ve bahçelerini maalesef şebeke suyundan sulamak şekliyle icra etmektedirler. Bunun d a neticesi olarak zaten az olan suyumuz maalesef çok düşük seviyelere inmektedir. Ben değerli halkımızdan şunu rica ediyorum; meskenlerimizdeki su sıkıntısı geçene kadar lütfen bahçe ve tarlalarını minimum şekilde sulayarak bize yardımcı olmalarını istiyorum. Ve ayrıca şunu söylemek istiyorum.

Ben Eğirdir Belediye Başkanı olarak 1 haftadır gece 3 – 4’lere kadar bu sıkıntıyı çözmek adına toplantılar yapmaktayız ve su sıkıntısını yerinde incelemekteyiz. Hatta geçen günlerde Konyabucağı bölgesinde yeni bir su kaynağı bulduk. Bunu da aynı mahallemize akıtmaktayız. Ama bu da maalesef su sıkıntısını çözmeye yetmiyor. Su bulduğumuz gün Pınar Pazarı Mahallemize gidip oradaki kahvehanede değerli hemşehrilerimize güzel açıklamalarda bulundum.

Halkımız şunu bilmelidir ki biz her zaman halkımızın hizmetinde olacağız. Sonuna kadar halkımızın yanında olacağız. Zaten amacımız hizmet. Hizmet için geldik. Halkımız hizmet noktasında ne istese zaten haklılardır. Ama üzülerek şunu görüyorum son günlerde. Maalesef siyasi rakiplerimiz ve kötü niyetli kişiler tarafından su sıkıntısı ile ilgili sosyal medyada açıklamalar ve bunu siyesi malzeme yapmak suretiyle yıpratma çalışmaları yapmaktadırlar. Herkesin şunu bilmesini istiyorum. Ben Eğirdir Belediye Başkanı olarak kim ne derse desin Eğirdirli hemşehrilerimize sınuka kadar hizmet edeceğim” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.