Eğirdir Gölü İçin 9 Maddelik Eylem Planı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Balanı Murat Kurum, Eğirdir Gölü için ilk aşamada hayata geçirilen 9 maddelik eylem planını duyurdu.

Yayınlanma:
Eğirdir Gölü İçin 9 Maddelik Eylem Planı

Komisyon kurulduğunu anlatan Bakan Kurum, Tabiat Varlıklarını Koruma (TVK) Genel Müdürlüğü koordinesinde kurulan komisyon ilgili kurumlar ve bilim insanlarından oluşan kurul nedenleri ve yapılacakları araştırdığını söyledi.

Ön rapor hazırlandığına da dikkat çeken Bakan Kurum; “TVK Genel Müdürlüğü, göldeki sucul bitkilerin ve dipte biriken sediment ile biyokütlenin kaldırılmasına ilişkin ön fizibilite raporu hazırlandığını kaydetti.

Ekosistem etki raporu kapsamında bilim insanlarının ekosistem değerlendirme raporu’nu hazırladığı belirten Bakan Kurum; Isparta Valiliği koordinesinde, Isparta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü denetiminde 8 iş makinesi ve Eğirdir Belediyesi personeli ile kıyıda ölü sucul bitki temizliği başlandığına dikkat çekti.

Eğirdir Gölü için atılması gereken adımları da anlatan Bakan Kurum, Koku ve sineklenmeye sebep olan göl kıyısındaki ölü sucul bitkilerin toplanacağını ve göl yüzeyindeki bitki ve alg temizliğini yapılacağını söyledi.

Göl içindeki temizlik için su yüzeyi temizleme aracının temin edileceğini açıklayan Bakan Kurum; Yüzeye oluşan sucul bitkilerin temizlenmesiyle göldeki oksijen seviyesi artırılmış olacak.

Göl dibindeki biriken sediment ile biyokütle kaldırılacak. Gölün su kalitesini artırmak için su kullanımı planlanması gözden geçirilecek, su takviyesi süreçleri bakanlığımız ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla hayata geçirilecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum