Eğirdir Gölü'ne 200 Bin Yavru Sazan
Eğirdir Gölü'ne 200 Bin Yavru Sazan
Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü tarafından Eğirdir Gölü'nde sazan balığı popülasyonuna katkı sağlamak amacıyla bugün 200 bin adet yavru pullu sazan balığı gölümüze salındı.
Adana Seyhan'da bulunan DSİ Balık Üretme Çiftliğinde üretilen ve 3 tank içerisinde Eğirdir'e getirilen, 7-20 cm arası pullu sazan balıklarının ilk tankı DSİ Bedre Sulama Pompası önünde Eğirdir Gölü'ne boşaltıldı.
DSİ 18. Bölge Müdür Yrd. Recep Alan, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Murat Çınar, Su Ürünleri Mühendisi Hüsrev Kalay'ın da izlediği balık salımı işlemine, daha sonra Eğirdir Limanı içerisinde devam edildi ve iki tank içerisindeki yavru sazan balıkları Eğirdir Gölü sularıyla buluştu.
Yavru sazan balıklarının göle salınması sırasında kendileriyle görüştüğümüz DSİ 18. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Şube Müdürü Murat Çınar, DSİ'nin aslında, baraj ve göletler dışında, doğal göllere balık atmadığını, ancak bu yıl sulama sezonunda DSİ pompalarında telef olan binlerce yavru balık nedeniyle, Eğirdir Gölü'ne katkı sağlamak amacıyla, Bölge Müdürlüğü inisiyatifiyle, yavru sazanların Eğirdir Gölü'ne salındığını söyledi.
Devlet Su İşleri Sulama pompalarında yaşanan balık teleflerini önlemek için çalışmaların sürdürüldüğünü, ancak kurulan komisyonun halen kendilerine bir çözüm önerisi getirmeğini belirten Çınar, DSİ pompaları önündeki ızgaralara otomatik ot temizleme makinesi konulmasının yararlı olacağının düşünüldüğünü, önümüzdeki yıl sulama sezonunda pompaların önüne özel tip (panjurlu) ızgaralar konularak, ot temizleme makinesiyle ızgaraların sürekli temizlenerek çözüm aranacağını bildirdi.
Senirkent Ovası sulaması yenileme projesi kapsamı içerisine "otomatik ot temizleme sistemi"nin de, deneme amaçlı olarak, dahil edildiğini belirten Çınar, bu sistemin tam çözüm olduğundan emin olamadıklarını, kurulan komisyonun çözüm yolu sunmasıyla, çalışmalarına o yönde devam edeceklerini ifade etti.
Eğirdir Akın Gazetesi