Eğirdir Gölü’ne 60 Milyon Metreküp Su Takviyesi Müjdesi Çiftçileri Umutlandırdı
Eğirdir Gölü’ne 60 Milyon Metreküp Su Takviyesi Müjdesi Çiftçileri Umutlandırdı.
Isparta Ziraat Odası Başkanı ve Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Eğirdir Gölü’nün mevcut durumu ve su kaynaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Selçuk, göldeki su seviyesinin kritik seviyelere düştüğünü belirterek, geçtiğimiz günlerde Isparta Valisi Abdullah Erin tarafından yapılan açıklamanın çiftçiler için büyük bir umut kaynağı olduğunu ifade etti.
Isparta Valisi Abdullah Erin’in açıklamasında, Aksu’dan gelen 60 milyon metreküplük suyun bu yıl Eğirdir Gölü’ne aktarılacağı belirtildi. Bu gelişmenin bölgedeki tarımsal faaliyetler için hayati önem taşıdığını vurgulayarak; “Çiftçi temsilcisi olarak bizleri çok sevindirdi. İnşallah bundan sonra da kar ve yağmurlar bol olur, göllerimiz, sularımız, barajlarımız ve yer altı kaynaklarımız dolar,” dedi.
Su kaynaklarının dolmasının, hem tarımsal üretimi hem de bölgedeki ekosistemi olumlu etkileyeceğine dikkat çeken Selçuk, yeni sezon için temennilerde bulundu. “Isparta Ziraat Odası Başkanı ve Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı olarak tüm çiftçilerimize kazasız belasız, bereketli bir sezon diliyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.
Bu açıklama, kuraklık tehdidiyle karşı karşıya olan çiftçiler için moral kaynağı olurken, su yönetimi ve tarımsal sürdürülebilirlik açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.