Emekli Maaşları Temel İhtiyaçları Bile Karşılamıyor

İyi Parti İl Başkanı Dr. İbrahim Tekeli, son emekli maaşı zamlarını sert bir dille eleştirdi, emeklilere yapılan artışın yaşanan ekonomik zorlukları görmezden geldiğini savundu.

Yayınlanma:
Emekli Maaşları Temel İhtiyaçları Bile Karşılamıyor

İyi Parti İl Başkanı Dr. İbrahim Tekeli, son emekli maaşı zamlarını sert bir dille eleştirdi, emeklilere yapılan artışın yaşanan ekonomik zorlukları görmezden geldiğini savundu. Tekeli, en düşük maaşının 12 bin 500 TL’ye yükseltildiğini ancak bu miktarın temel ihtiyaçları bile karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı.

Emeklilerin yılda iki kez zam aldığını ancak bu zamların ekonomik sıkıntıları gidermede yetersiz kaldığını belirten Tekeli, gıda, kira ve diğer temel yaşam maliyetlerinin emekli maaşlarıyla uyumsuz bir şekilde yüksek seviyelerde olduğunu ifade etti. Ayrıca, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından meyve-sebze gibi ürünlerin fiyatlarında da artışlar gözlemlendiğine dikkat çekti.

Başkan Tekeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bildiğiniz gibi emeklilerimiz yılda iki kez zam alıyor. Ancak son açıklanan rakamlar, emeklilerimizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları göz ardı etmektedir. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük maaşlarının 12.500 TL’ye yükseldiği belirtilmiş ancak bu rakamın, insanlarımızın en temel ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmadığı açıktır. Gıda, kira ve temel yaşam maliyetleri, emekli maaşlarının yanında oldukça yüksek seviyelerdedir.

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından maalesef başta meyve sebze olmak üzere tüm ürünlerin fiyatlarında da artışlar gözlemlenmektedir. Mevcut sistemdeki sorunların çözülmediği, ekonomik eşitsizliklerin ise daha da derinleştiği bir ortamda, hükümet emeklilerimize adil bir yaklaşım sergilememiştir. Emeklilerimizin ve diğer düşük gelirli grupların satın alma gücü daha da azalmış, yapılan zamlar gerçek anlamda emeklilerimize fayda sağlayamadan ve hatta hesaplara yatmadan erimiştir.

Ülkemizdeki açlık ve yoksulluk sınırının sürekli yükselmesiyle birlikte, emekli maaşlarının da güncel ekonomik koşullara uygun hale getirilmesi acil bir ihtiyaç haline gelmiştir. Herkesin ödediği prim miktarına göre emekli maaşlarının belirlenmesi ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekmektedir.

İyi Parti olarak, hükümetin emeklilerimizin gerçek ihtiyaçlarını ve yaşadıkları ekonomik zorlukları yeterince dikkate almadığını düşünüyoruz. Daha iyi koşullarda yaşamaları gerektiğine inandığımız emeklilerimizin, hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşabilmesi için hükümeti daha adil ve kapsamlı çözümler üretmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde emeklilerimizin bu mağduriyetini sosyal devlet anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaştıramazsınız.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.