Emekli ve Çalışanların Özel Bir Yaşantıları Kalmadı

Enflasyonun yüksek olması asgari ücretliyi ve emeklilerin yaşam standartlarını etkiliyor.

Yayınlanma:
Emekli ve Çalışanların Özel Bir Yaşantıları Kalmadı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol, emeklilerin ve çalışanların yaşam standartlarının yukarı çekilmesi gerektiğinin altını çizerek; “Emeklilerimiz bu devlete hizmet vermiş insanlardır. Dilenci konumuna düşürüldüler, pazarlara akşam saatlerinde gidiyorlar döküntüleri topluyorlar. Özel bir yaşantıları kalmadı” dedi.

Enflasyonun yüksek olması asgari ücretliyi ve emeklilerin yaşam standartlarını etkiliyor. Emekli ve asgari ücretle çalışanlar aldıkları maaşın ev kirasına bile yetmediğini belirtti.

Hükümetin ekonomiyi yanlış yönetme sonucu ülkenin bütün kaynakları çarçur ve talan edildiğini belirten, Vedat Şenol; “ Geçtiğimiz haftalarda genel başkanımız Özgür Özel, Cumhurbaşkanımız ile görüşme yaptı. Özellikle ekonomik hayat pahalılığı ile ilgili gelirlerle ilgili 4 konuda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le bizim Gölge Kabine bir görüşme yaptı öneriler getirdi. Ama görünen o ki bir sonuç çıkmadı, uzun süren toplantıların ardından bu sıkı politikaya devam etme kararı verdiler.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz çalışanların asgari ücretlinin ve emeklilerin yaşam standartlarının yukarı çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu insanların verilen ücretlerle hayatlarını sürdürmeleri mümkün değil, ev kiralarının çok yüksek seviyede olması özellikle temek gıdadaki hiper enflasyonun üst seviyede olduğu bir ortam da yaşamlarını sürdürmeleri imkânsız. Emeklilerimiz bu devlete hizmet vermiş insanlar, dilenci konumuna düşürüldüler pazarlara akşam saatlerinde gidiyorlar döküntüleri topluyorlar ve özel bir yaşantıları kalmadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.