"En sıkıcı gün" belirlendi!

Uzmanlar, geride bıraktığımız 20. yüzyılda yaşanan "en sıkıcı" günü belirlediler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2010 12:02
"En sıkıcı gün" belirlendi!

Uzmanlar, geride bıraktığımız 20. yüzyılda yaşanan en sıkıcı günü belirlediler.

1954 yılının geneline baktığımızda yaşanan oldukça önemli olaylar var, UEFA'nın kuruluşu, DNA'nın keşfi, İstanbul Boğazı'nın donması ve Türkiye Milli Futbol Takımı'nın tarihinde ilk kez FIFA Dünya Kupası Finalleri'ne katılmaya hak kazanması gibi. Ancak, araştırmacılar 300 milyondan fazla bilgiyi yeni bir bilgisayar arama motoruna girdikten sonra, 11 Nisan 1954 gününün dünyanın "en sıkıcı" günü olduğunu açıkladılar.

11 Nisan 1954 tarihiyle ilgili derlenen veriler içerisinde göze çarpan sadece iki gelişme bulunuyor, biri Belçika'nın savaşın ardından dördüncü genel seçimini gerçekleştirmesi, diğeri de Türk akademisyen Abdullah Atalar'ın doğumu.

Ancak 11 Nisan 1954'ün "en olaysız" tek gün olmadığı da iddia ediliyor, BBC Radio'ya göre, 18 Nisan 1930 tarihi de 20. yüzyılın en sıkıcı günü olmaya aday, zira o tarihte radyodan saat 18.30 haberlerini sunan spiker "Haber yok" anonsunu yapmıştı.

True Knowledge adlı yeni arama motorunun kurucusu olan William Tunstall-Pedoe de, bütün veriler yüklendikten sonra yapılan sorgulamada 11 Nisan 1954 gününün tarihteki en sıkıcı gün olduğu sonucunun çıktığını söylüyor ve ekliyor:

"O gün önemli kimse ölmedi, önemli bir olay yaşanmadı, her ne kadar 20. yüzyılın herhangi bir gününde bir çok tanınmış insan doğsa da, 11 Nisan 1954 tarihinin önemi için tek kişi, Türk akademisyen Abdullah Atar iddiada bulunabilir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya