Gölden Gaz Çıkışı İddialarını İncelediler
Gölden Gaz Çıkışı İddialarını İncelediler
Basında geniş şekilde yer alan "Burdur Gölünde Gaz Çıkışı Olası Bir Depremin Habercisi Olabilir” başlıklı haberde yer alan görüntülerin yerinde incelenmesi için, Burdur Valiliği'nin daveti üzerine MAKÜ ile SDÜ'den alanında uzman hocalar bugün Burdur Gölü'nde yerinde inceleme yaptılar.
MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, SDÜ Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Jeoloji Mühendisi Erhan Şener, SDÜ Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Çağlayan Balkaya ve SDÜ Deprem ve Jeoteknik araştırma Merkezinde Öğretim Görevlisi Jeofizik Mühendisi Olcay Çakmak'ın yer aldığı incelemeler sırasında hocalar tarafından çeşitli ölçümler yapıldı.
Yapılan inceleme ve ölçümlerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Prof. Dr. İskender Gülle konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bugün burada göl içerisinde çıkan gaz kabarcıklarının ne olduğunu anlamak için buradayız. SDÜ’den Deprem Araştırma Merkezi ve Uzaktan Araştırma Merkezi’nden Jeoloji Bölümünden hocalarımız geldiler. Mevcut imkanlar ölçüsünde bir takım ölçümler ve görüntüler aldılar. Suyun tuzluluğunu ve sıcaklılığını ölçtük. Durumu değerlendireceğiz ve daha sonra gerekli açıklamalarda bulunacağız. İlk belirlemelerimize göre hocalarımız ile görüştüğümüz üzere gazla karışık su çıkıyor. Bu tür kaynaklardan göl kenarında bir sürü mevcut. Sadece bu kaynak değil yıllardır gözlemlediğimiz olaylar” dedi.
SDÜ Uzaktan Algılama Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Jeoloji Mühendisi Erhan Şener yaptığı açıklamada; “Dronla su sıcaklığında anomali var mı diye baktık. Büyük bir anomali yok. Hocamında ölçmesi neticesinde diğer su alanı ile kabarcıkların çıktığı alan arasında 0,1-0,2 santigrat derece fark var. Bunu net söyleyebilmek için bunun su numunesi analizini yapıp göl suyuyla ilişkilendirmek lazım. Yapılan analizlerden sonra net bir şeyler söyleyebiliriz” dedi.