"Göllerimiz Kurumasın, Bir Damla da Siz Olun"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeminde Eğirdir Gölü var.

Yayınlanma:
"Göllerimiz Kurumasın, Bir Damla da Siz Olun"

Eğirdir Gölü ile ilgili ilki geçtiğimiz ay Eğirdir'de düzenlenen "Göllerimiz Kurumasın, Bir Damla da Siz Olun" çalıştayının ikincisi İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak. Etkinliğe, çok sayıda isim katılıyor.

Çevresindeki zengin bitki örtüsüyle yüzlerce çeşit canlıyı barındıran ve çevresine hayat veren göllerimizde; geleneksel yöntemlerle suyun aşırı kullanımı-israfı ve kirletilmesi sebebiyle “susuz” kalmaktayız. Bu kapsamda, sorunların ötelenmesinden dolayı büyüyen tehlikenin, artan kayıpların önüne bir an önce geçmek ve sorunları çözücü politikaları ele almak adına alanında uzmanlarla 17 Eylül’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde toplantı gerçekleştirilecektir.

Göllerimizi ve diğer su kaynaklarımızı sadece günümüzün değil; gelecek zamanla gelecek nesillerin ekonomi ve yaşam kaynağı olarak düşünerek mirasımızı en güzel şekilde korunmalıyız. Bu bağlamda, “yaşam kaynaklarımızı” bütüncül bir yaklaşımla ele alarak koruyucu çalışmalar belirlemek adına; bilim insanlarının, yerel yöneticilerin, konuya ilgi duyan tüm yurttaşlarımızın, medyanın, ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin geleceğimize katkılarının alınmasını hedefliyoruz. Toplantı sonucunda konunun kamuoyunda bilinmesi, su kaynaklarının korunması noktasında farkındalık oluşturulması ve ilgili otoritelere yol gösterecek çıktıların hazırlanması da amaçlanmaktadır.

Doğa, suyun “tek “ fabrikasıdır ve su en iyi düzenleyici sisteme sahip olup, yaşam için masrafsız karar vericidir. Onun hali neyse yaşamında hali o’dur. Ekonomi ve ekoloji uyum içinde olmalıdır. Elbette doğadan ve ürünlerinden yararlanacağız. Fakat; ekonomik ayak izimiz, ekolojik ayak izimizden çok geri olması gerekir.

Doğayı tüketerek, kısa süreli ekonomik kazanç elde etmek, çevre kirliliği ve hidroklojik kuraklığa sebep olmaktadır. Bu da, iklim, tarım ve sosyal “kuraklığa ” artırarak, “iklim krizi ve küresel ısınmaya” neden olmaktadır. Gelişen bilim ve teknoloji modern sulama – üretim yönetimi ilkesiyle, doğa öncelikli yaklaşımlarla, daha az su kullanarak, kayıplara engel olunarak su kaynaklarımızın-göllerin su bütçelerini-ekosistemlerini korumak, aynı zamanda iklimi, gıdayı, sağlığı ve ekonomiyi de korumak demektir. Aç kalabilir ama susuz kalamayız.

YER: İBB ALİ EMİRİ EFENDİ KÜLTÜR MERKEZİ – FATİH-İSTANBUL

TARİH: 17 EYLÜL 2024 – SALI

SAAT: 17.00-20.00

DÜZENLEME KURULU: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖNDER YÜKSEL ERYİĞİT

MODERATÖRLER: DR. EROL KESİCİ – PROF. DR. RUKİYE EKER

PROGRAM AKIŞI

17.00 – 18.00 KOKTEYL

18.00 – 18.05 SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

18.05 – 18.10 AÇILIŞ KONUŞMASI – SAYIN DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖNDER YÜKSEL ERYİĞİT

18.10 – 18.25 SUNUM - DR. EROL KESİCİ ve PROF. DR. RUKİYE EKER

18.25 – 18.30 SAYIN DR. HASAN AKGÜN – BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANI

18.30 – 18.35 SAYIN ALİ ORKUN ERCENGİZ - BURDUR BELEDİYE BAŞKANI

18.35 – 18.40 SAYIN HİKMET YALIM HALICI – ISPARTA MİLLETVEKİLİ

18.40 – 18.50 PROTOKOL KONUŞMASI – SAYIN EKREM İMAMOĞLU (İBB BAŞKANI)

18.50 – 19.35 SORU - CEVAP

19.35 – 19.40 ZEYBEK GÖSTERİSİ

19.40 – 19.50 SONUÇ BİLDİRGESİ – DR. EROL KESİCİ

19.50 – 19.55 TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİMİ

20.00 – KAPANIŞ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum