Gss Borcu Olan 9 Milyon Kişi Sağlık Hizmeti Alamayacak

9 milyon kişi yılbaşından itibaren devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alamayacak. .

Yayınlanma:
Gss Borcu Olan 9 Milyon Kişi Sağlık Hizmeti Alamayacak

Türkiye’de yaklaşık 9 milyon kişi, devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alma hakkını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Sosyal güvencesi olmayan ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında borcu bulunan bu vatandaşlar, gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren devlet hastanelerinden hizmet alamayacak.

9 Milyon Kişi GSS Kapsamında

Ülkede sağlık hizmetlerinden yararlanmak için GSS kapsamında yer alan vatandaşların, 2024 yılı itibarıyla her ay 600 TL prim ödemesi yapmaları gerekiyor. Ancak Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, GSS borcu olanlar için bir düzenleme yapılmadığı takdirde, bu vatandaşlar 1 Ocak’tan itibaren devlet hastanelerinden yararlanamayacak.

Zorunlu Sigorta 2012'de Başlamıştı

Türkiye’de yaşayan vatandaşlar, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu olarak GSS kapsamına alındı. Eski "Yeşil Kart" uygulamasının yerini alan bu sistem, sosyal güvencesi olmayan milyonlarca kişiyi devletin sunduğu sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilmeleri için prim ödeme yükümlülüğüne soktu. 2024 yılı için belirlenen bu prim tutarı ise brüt asgari ücretin yüzde 3’üne denk geliyor, yani aylık 600 TL.

GSS Zorunluluğu Devam Ediyor

Genel Sağlık Sigortası, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için zorunlu bir uygulama olmaya devam ediyor. Çalışan vatandaşların primleri işverenleri tarafından ödenirken, kendi hesabına çalışan bireyler ise bağlı oldukları kurumlar üzerinden sigorta primlerini ödemek zorunda. Eğer bu primler düzenli ödenmezse, borçlu duruma düşen vatandaşlar sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.