Güçlendirme Skandalında Kovuşturmaya Yer Yok Kararı

Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Baki Tok, iki okulla ilgili sürecin, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı ile ne yazık ki son bulduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güçlendirme Skandalında Kovuşturmaya Yer Yok Kararı

Yedişehitler ve Zehra Ulusoy ilkokulunda yaşanan güçlendirme skandalı sonrası Eğitim-İş Isparta Şubesi’nin suç duyurusunu ardında Savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bilirkişi raporunda da kamu zararı yok denildi.

Daha önce güçlendirmesi yapılıp teslim alınan Yedişehitler ve Zehra Ulusoy İlkokullarında güçlendirme çalışmalarının yetersiz olduğu ortaya çıkıp yeniden güçlendirme kararı verilmesiyle patlak veren skandal sonrası Eğitim İş Isparta Şubesi, konuyu hukuk zeminine taşıdı.

Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Baki Tok, iki okulla ilgili sürecin, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı ile ne yazık ki son bulduğunu söyledi. Savcılık tarafından atanan bilirkişi raporuna göre kamu zararı olmadığı kararı verildiğini belirten Tok “Bilirkişi raporu incelediğinizde aslında bir sürü çelişkiler gözümüze çarpmaktadır. Bunlardan aslında en önemlisi bilirkişinin içinde bir inşaat mühendisi, bir çevre mühendisi ve birde makine mühendisi olmasına rağmen inşaatla ilgili kurdukları tek cümle, bundan önce Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün atadığı bilirkişinin tuttuğu raporun kısmen doğru olduğudur.

7 BUÇUK MİLYON TLYE YENİDNE İHALE EDİLDİ AMA KAMU ZARARI YOKMUŞ

Onun dışında inşaatla ilgili hiçbir konuya değinmemişlerdir ve değindikleri tek bir konu vardır. Hak ediş. Nedir bu hak ediş? İnşaat sürecinde yüklenici firmanın kamudan aldığı para. Bilirkişiye göre hak edişlerin tamamı alınmamıştır. Bu yüzden bir kamu zararı olmadığını tespit etmişlerdir. Aslında bilirkişi doğru bir noktaya da parmak basmıştır. Bunu daha önce de dile getirmiştik. İnşaatla ilgili bir durumda kimleri yargılayacaklardı? Elektrik teknisyeni makine teknisyenini. Bilirkişi demiş ki Bu kişilerle ilgili imalat kalemlerinin sadece inşaat işlerine ilişkin olduğu sebebiyle demiş. Mimar elektrik, makine, mühendis ve teknisyenlerinin bu konuda sorumlu tutulamayacağını söylemiştir. Aslında raporda söylenen en gerçekçi, en doğru ifade budur. Şimdi bu iki okulumuz ile ilgili süreç bitti dedik. Yargılama süreci bitti savcılığın kararıyla. Ama bu ilkokulumuz geçtiğimiz ay tekrardan güçlendirilmesi için bakım, tekrardan güçlendirilmesi için ihaleye çıkıldı. Kamu zararı yok yani. Ne yapıldı ihaleye çıkıldı ve bir tane şirket bu güçlendirmeyi 7 milyon 532 bin TL + KDV’ye aldı. Kim ödeyecek bu parayı? Eğer yapılan işlemler gerçekten doğruysa biz bu ihaleyi neden yaptık? Ya da kamu zararını iddia eden olmadığını iddia edenler Bu parayı kim ödeyecek? 7 milyon 532 bin TL'yi kamudan çıkmayacak mı?

KAMU DAVASINDA YALNIZLIK BIRAKILDIK

Yapılan güçlendirme eğer uygun değilse neden yargılama yapılmıyor? Bunları buradan sormak istiyoruz. Bu süreçte şunu da itiraf etmekte fayda görüyorum. Gerçekten eğitimci olarak yalnız bırakıldık. Bir kamu davasıdır bu. Kamunun, bütün kurumların dahil olması gereken bir davadır. Ama ne yazık ki kimse buna taraf bile olmadı. Şimdi diyoruz ki öğrencilerimizin, eğitim emekçilerimizin hayatı bu kadar mı değersiz, bu kadar mı kıymet vermiyorsunuz? Veliler çocuklarını bu okula güvenerek gönderirken, bir deprem olsaydı, bu binalar yıkılsaydı bunun hesabını kim verecekti? Tabi ki kimse vermeyecekti. Ben buradan tekrar seslenmek istiyorum. Isparta Valiliğine de bu soruşturmanın tarafı olması gereken en büyük kurum burada Isparta Valiliği'dir. Çünkü soruşturmayı açan, soruşturmayı yürüten, şikayetçi olan kurumlardan biridir. Ama ne yazık ki savcılık kararıyla artık kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkmıştır. Ben takdiri siz değerli halkımıza bırakıyorum, kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.