Hafta Sonu Kalp Krizinden 4 Ölüm

Kalp krizlerine bağlı ölümler son zamanlarda artış gösteriyor. Isparta’da da sık sık kalp krizine bağlı ölümler yaşanıyor. Hafta sonu dört kişi kalp krizine bağlı olarak hayatını kaybetti.

Yayınlanma:
Hafta Sonu Kalp Krizinden 4 Ölüm

Kalp krizlerine bağlı ölümler son zamanlarda artış gösteriyor. Isparta’da da sık sık kalp krizine bağlı ölümler yaşanıyor. Hafta sonu dört kişi kalp krizine bağlı olarak hayatını kaybetti.

İlk kalp krizi haberi, Uluborlu'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kutlubey Yurt Müdürlüğü’nde görev yapan Güvenlik Personeli 42 yaşındaki Haşim Aktaş’tan geldi. Aktaş, Kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Aktaş'ın cenazesi 29 Ocak 2023 Pazar günü öğle namazına müteakip Uluborlu Musluk Camisinden kaldırıldı.

İkinci kalp krizi haberi, Isparta’da yaşayan 48 yaşındaki Ayşe Mercan’dan geldi. Mercan kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Eğirdir Bağıllı Köyü nüfusuna kayıtlı Isparta merkez Gülevler Mahallesinde yaşayan Veli Mercan’ın kızı Ayşe Mercan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.Cenazesi 29 Ocak Günü Gülevler Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Akyol Mezarlığında toprağa verildi.

Üçüncü kalp krizi haberi, Yalvaç Belediyesi’nin dört dönem başkanlığını yapan Tekin Bayram’ın damadı Gökhan Onur’dan geldi, Onur, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama gözlerini yumdu.Edinilen bilgilere göre, Gökhan Onur, Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında evinde kalp krizi geçirdi. Onur, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ölüm nedeninin kalp krizine bağlı aort yırtılması olduğu öğrenildi.Tekin Bayram ve Gülsüm Bayram çiftinin ilk çocukları, Handan Onur’un eşi olan Gökhan Onur’un eşiyle birlikte Tekstil Mühendisi olarak çalıştıkları ve üç çocuk sahibi oldukları öğrenildi.Yaşamını yitiren Gökhan Onur’un cenazesi, Pazar günü ikindi namazını müteakiben Denizli’de defnedildi.

Dördüncü kalp krizi haber ise, Gülcü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eroğlu’nun damadı Hüseyin Şahin’den geldi. Hüseyin Şahin (43) kalp krizi sonucu vefat etti. Cenazesi dün öğle namazına müteakip Gülcü camisinden alınarak, Gülcü mezarlığına defnedildi.

UZMANLAR UYARDI

Kalp krizi, göğüs kafesinin ortasında hissedilen bir ağrıya neden olur. Şikayet genelde birkaç dakika sürmektedir ya da gelip geçici de olabilir. Baskı, sıkışma, ağırlık, ağrı olarak da hissedilebilir. Hazımsızlık, göğüste yanma gibi mide rahatsızlığı şikayetleri ile de karışacak şekilde oluşabilir.Özellikle şeker hastalarının sessiz şekilde kalp krizi geçirdiği dile getiren uzmanlar, Kalp krizleri yaygın bilinenin aksine her zaman ani ve şiddetli göğüs ağrısı şeklinde oluşmaz.

Bazı insanlar belirgin bir şikayet hissetmeden de sessiz olarak kalp krizi geçirebilirler. Kalp krizinden sonra kalp dokusu her dakika daha fazla hasarlanır. Bu nedenle kan akışını hızlı bir şekilde eski haline getirmek, kalp hasarını önlemeye yardımcı olur. Bu nedenle Kalp krizinde erken müdahale çok önemlidir.

Öte yandan, kalp krizlerine bağlı ölümler, akıllarda bir kez daha kafalarda soru işareti bıraktı. Korana sonrasında kalp krizine bağlı ölümler için korona aşısının yan etkisi olabilir mi diye düşünenlerin sayısı giderek arttı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.