Hayaller Gerçek Oluyor

Hayaller Gerçek Oluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2019 11:33
Hayaller Gerçek Oluyor

Isparta’da Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda önemli bir çalışmaya imza atıldı. Kurulmasıyla birlikte Sanayi işbirliğinde önemli gelişmeler kaydeden Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, güçlü paydaşları bir araya getirmeyi başardı.

ISUBÜ, Türkiye’nin batısında neredeyse tüm illerde kurulan Özel Sektör Arge Merkezlerinin Isparta’daki eksikliğini farketti. Bununla ilgili Sanayi Temsilcileriyle görüşüp Isparta’da bu eksikliği giderici çalışmalar içerisine girdi. Bu kapsamda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve İşkur arasında imzalanan Mikrodenetleyici Programcısı İşbaşı Eğitimi protokolü imzalandı.

Protokolün sanayi ayağını, kursun uygulanacağı yer konusunda da destek veren İtech Robotik Otomasyon Şirketi üstlendi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde düzenlenen protokol kapsamında ISUBU Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Isparta İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz ve ekibi, Isparta Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Ünsal ve ekibi, KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım ve ekibi, ISUBÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Serkan Üncü, İtech Robotik Otomasyon Ltd Şti Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda ISUBU öğrenci konseyi başkanı Ferdi Alakuş ve Ar-Ge ekibi bir araya geldi.

HEM EĞİTİM HEM MAAŞ
Kamu-üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında geleceğin mesleklerine kaliteli ve nitelikli personel yetiştirmek amacıyla işbaşı eğitimi protokolünü imzalamak için bir araya gelindiğini söyleyen Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, gelişen teknoloji ve çağın beklentilerine yönelik olarak yeni mesleklerin tanımlandığına değindi.

Prof. Dr. Diler, siber güvenlik, kodlama, bulut teknolojileri alanlarında mesleklere altyapı sağlayacak eğitimlerle personellerin yetiştirilmesinde İşkur imkanı ve özel sektör beklentilerinde üniversite ev sahipliğinde öncü çalışmalar yaparak geleceğin mesleklerine nitelikli personel yetiştirmek üzere iş başı eğitim programı düzenleneceğini ve bu kapsamda kursiyerlere hem eğitim hem maaş alma imkanı sunulacağının müjdesini verdi.

9 YILLIK HAYAL
İtech Robotik Otomasyon Ltd Şti Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda ISUBU Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş,2010 yılından itibaren önce öğrenci olarak 2015 yılı itibari ile de İtech Robotik Şirketi olarak arge faaliyetlerini sürdürdüklerini ve bu işbirliğinde bulunmaktan mutlulukduyduyduklarını belirtti.

Alakuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hep söylediği gibi hem lider hem girişimci olmaya çalıştıklarını yeni mesleklere Endüstri 4.0 ve yapay zeka alanında ciddi çalışmaların yapılacağına inandıklarını ve bu bağlamda şirket bünyesinde yapacakları çalışmalarda nitelikli iş gücü bulmakta zorlandıklarını söyledi.



Türkiye’nin dört bir yanından nitelikli elemanları Isparta’ya kazandırdıklarını ve kazandırmaya devam edeceklerini belirtti. Protokolde 9 yıllık hayalleri olan Isparta’nın ilk Ar-Ge merkezi adayı olduklarını ve gerekli başvuruları yaptıklarının müjdesini veren Alakuş, ekiplerinin çalışmaya devam ettiğini ve 1 milyon liralık İnsansı Robot Projesi için 1501’e başvurduklarının haberini verdi.

Alakuş, projenin kabul edilmesi durumunda 30 kişilik çalışan kadrosuna; 5 mühendis ve 2 ara eleman istihdamını sağlayacaklarını, Isparta’yı bir bilim kentine dönüştürmeyi hedeflediklerini, yürüttükleri projelerde devletin gücü ve üniversitenin desteğini aldıklarını ve gençliğin bu şekilde desteklenerek 2023 - 2071 vizyonuna katkı sağlayacağını söyleyerek teşekkürlerini sundu.

NİTELİKLİ ÜRETİM NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ
Alakuş’un ardından söz alan Isparta İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz ise; nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, geliştirilmesi ve pekiştirilmesi noktalarında eğitimlerin İşkur tarafından finanse edildiğini bunun temel amacının eğitim kurumlarından mezun olduktan sonra yeterli deneyime sahip olunamadığını ve bu bağlamda bakanlık tarafından programlar geliştirildiğine ve istihdamın sürekliliğini sağlamak için piyasanın ihtiyaç duyduğu talepleri karşılamaya açık olduklarına değindi.

Öksüz, nitelikli üretimin nitelikli iş gücü ile olacağını ve bunun ilk adımının üniversite ikinci adımının özel sektör olduğunu belirterek, teorik ve pratik eğitimi tek bir programda toplamak ve finanse etmek için orada bulunduklarını söyledi.

Bölgede nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirten Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Serkan Üncü, iş dünyasının beklentileri hakkında yeni yeni çalışmalar başlattıklarını belirterek, bu işbirliğinin istihdam gerçekleştikten sonra üniversite programlarında hızlı bir şekilde entegre olacakları konusunda yol göstereceğini söyledi.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM
Isparta Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Ünsal, istihdamın artırılması, yerli ve milli üretim, arge ve inovasyon ağırlıklı çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek önce yerel sonra ülke genelinde istihdamın artırılmasını temenni ettiği belirterek tarafları tebrik etti.

Yerlileşme ve millileşme konusunda yeni destek programlarının önemine değinen KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, üniversite-sanayi işbirliğinin yeni bir ivme kazanacağını, üniversitenin nitelikli eleman potansiyelinin sanayiye aktarılması konusunda İşkur’un önemli rol üstlendiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.