“Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” Davraz’da Yapılacak

“Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” Davraz’da Yapılacak

Yayınlanma:
“Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” Davraz’da Yapılacak

Isparta Valiliği koordinasyonunda Süleyman Demirel Üniversitesi çatısı altında düzenlenen “Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” bu yıl 30 Ağustos – 1 Eylül 2024 tarihleri arasında Davraz Dağı’nda gerçekleştirilecek ve katılımcılara Perseid Meteor Yağmurları’nın eşsiz güzelliklerini izleme fırsatı sunacak.

“Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” Davraz’da Yapılacak Gökyüzü tutkunlarını bir araya getirecek olan bu etkinlik öncesi Vali Aydın Baruş başkanlığında “Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği”ne katkı ve destek veren kurumların - temsilcilerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda etkinlik hazırlıkları ve güvenlik önlemleri detaylı bir şekilde ele alındı. “Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” Davraz’da Yapılacak Vali Baruş, Isparta’nın karanlık gökyüzü noktaları açısından zengin olduğunu belirterek Davraz’da ilk defa yapılacak “Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği”nin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Vali Baruş, “Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği, 30 Ağustos - 1 Eylül 2024 tarihleri arasında Davraz Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

“Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” Davraz’da Yapılacak Valiliğimiz koordinasyonunda yapılacak bu şenliklerde tüm kurumlarımızla birlikte güzel bir işbirliği halinde bu etkinlikleri ilimizde ilgi çekecek şekilde ve Ispartalılara da güzel bir turizm etkinliği sağlayacak şekilde gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamak temel amacımız. Daha önce Yenişarbademli’de Melikler Yaylası’nda bunu gözlemleme imkanı bulmuştuk. Yine Gölcük Tabiat Parkı’nın olduğu noktada bu gözlemleri yapma imkanı bulmuştuk. Bu yıl da Davraz Kayak Merkezi’nin bulunduğu alanda güzel bir şekilde yapacağız. Şenlikte güneş gözlemi ve gece gözlemlerinin yanı sıra bilimsel, kültürel, sportif faaliyetler de yer almaktadır.

Isparta’dan, diğer ilçelerden gelip katılacak vatandaşlarımız için 31 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında saat 12:00, 14:00 ve 16:00 saatlerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünden toplu taşıma araçları kaldırılacaktır. Bu şenliklerin bu yıl ilk defa Davraz’da yapılıyor olması bizi heyecanlandırıyor. İnşallah biraz önce saymış olduğum avantajlarıyla birlikte Davraz, karanlık gökyüzü gözlem şenliğinde Türkiye’de önemli noktalardan biri olmaya aday olacaktır. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesi için çaba sarf eden, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. “Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” Davraz’da Yapılacak Gökyüzü meraklıları üç gün sürecek etkinlikte gece boyunca meteor yağmurlarına şahitlik edebilecekler.

Bilim atölyeleri, doğa yürüyüşleri ve çeşitli gösterilerle dolu dolu geçecek bu şenlik, gökyüzü gözlemcileri için unutulmaz anlar vaat ediyor. “Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” Davraz’da Yapılacak “Isparta Gökyüzü Gözlem Şenliği” etkinliklerinin detaylı programlarını ve katılım sağlayacaklar için katılım formunu;
www.ispartagozlemsenlikleri.com,
instagram.com/ispartagozlemsenlikleri,
Facebook.com/ispartagozlemsenlikleri ve x.com/ispartagozlemsenlikleri
adreslerinden elde edebilirler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.