Isparta Gülün Değerini Çok İyi Biliyor

Isparta Valisi Aydın Baruş; "Isparta olarak bugün dünyanın gül yağı ihtiyacının %65’ni karşılıyoruz." dedi.

Yayınlanma:
Isparta Gülün Değerini Çok İyi Biliyor

Gülün başkenti Isparta’da Uluslararası Gül Festivali bugün başladı. 31 Mayıs-2 Haziran günleri arasındaki festival dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenecek.

Isparta Uluslararası Gül Festivali, gülü şehre getiren ve Isparta’nın adının gül ile anılmasına vesile olan Müftüzade Gülcü İsmail Efendi’nin kabri başında dualarla anılmasıyla başladı. Gülcü Mahallesi Mezarlığında gerçekleşen programa Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Müftüzade Gülcü İsmail Efendi’nin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Gül Korteji Düzenlendi.

Isparta Uluslararası Gül Festivali programı düzenlenen kortejle devam etti. Isparta Belediyesi önünden, Isparta Valiliği önüne kadar süren korteje Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş da katıldı. Kortej boyunca vatandaşların üzerine Isparta’nın simgesi gül ile gülsuyu serpildi.

Yürüyüşün ardından vatandaşlara hitap eden Vali Baruş konuşmasına “Dünyanın ve Türkiye’nin gül bahçesi, gül şehrinin gül yüzlü insanları sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” diyerek başladı.

Vali Baruş konuşmasının devamında: “Uluslararası Isparta Gül Festivalinin şehrimiz için Türkiye’miz için hayırlı olmasını diliyorum. Isparta’nın simgesi olmuş ve dünyada şehrimizin isminin duyulmasını sağlamış çok güzel bir üründen bahsediyoruz. Gül her zaman güzelliğin simgesi olmuş bir çiçek. Yârinize seslenirken gül yüzlü, gül yanaklı diye hitap ederiz. Gül güzel kokuların en hası, kokusunu hissedip de duygulanmayan ve yüzü gülmeyen insan var mıdır acaba? Gül hayatımızdaki tüm renklerin anlamı. Gül bizim peygamber efendimize olan hislerimizi en iyi şekilde ifade eden çiçektir. Onun için bizim medeniyet değerlerimize konu olmuş ve daima kutsanmış bir çiçektir. Isparta olarak bugün dünyanın gül yağı ihtiyacının %65’ni karşılıyoruz.

Bahçelerimizde güller açtığı zaman şehrimize neşe doluyor, insanlarımızın yüzü gülüyor. Isparta gülün değerini çok çok iyi biliyor, güzel bir çiçeğin üretiminin devam etmesi, şehrimizin simgesi olmaya devam etmesi için çalışıyor. Isparta Valiliği ve Isparta Belediye Başkanlığı olarak sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğiyle, odalarımızın da desteğiyle bu yılki festivali gerçekleştiriyoruz. 3 gün sürecek bu festivalde çok değişik etkinlikler, kültürel faaliyetler, sergiler yer alacak, sanatçılarımız konser verecekler. Bu 3 gün süresince Isparta, Türkiye’nin her tarafına, dünyanın her tarafına gülün güzelliğinin sesini verecek. Festivalimiz hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin, güler yüzümüz daima gülsün” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.