Isparta İŞKUR’dan İstihdam Müjdesi

İşbaşı eğitim programına katılması halinde katılımcı gruplarına bağlı olarak günlük cep harçlıkları tutarı yüzde 30 artırımlı ödenecek.

Yayınlanma:
Isparta İŞKUR’dan İstihdam Müjdesi

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak mesleki eğitim alanında eğitim alan gençlerin mezun olduğu alanda istihdam edilmesini sağlamaya yönelik çalışmaların yürüttüklerini belirterek;

“İşbaşı eğitim programına katılması halinde katılımcı gruplarına bağlı olarak günlük cep harçlıkları tutarı yüzde 30 artırımlı ödenecektir” dedi.

Söz konusu protokol çerçevesinde meslek lisesi mezunu gençlerin İŞKUR tarafından düzenlenmekte olan işbaşı eğitim programlarına katılımını artırmaya yönelik destek mekanizmalarının da uygulamaya geçirildiğini ifade eden İŞKUR Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Genel Müdürlüğümüz Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığından alınan 12.07. 2024 tarih ve 16323797 sayılı yazıda; T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak mesleki eğitim alanında eğitim alan gençlerin mezun olduğu alanda istihdam edilmesini sağlamaya yönelik çalışmaların yürütüldüğü belirtilmektedir.

Bu amaçla meslek lisesi mezunu gençlerin Kurumumuz tarafından düzenlenmekte olan işbaşı eğitim programlarına katılımını artırmaya yönelik destek mekanizmaları uygulamaya geçirilmiştir. Yönetim Kurulunun 13/6/2024 tarihli kararı ile meslek lisesi mezunu gençlerin mezun olduğu alanda düzenlenen işbaşı eğitim programına katılması halinde katılımcı gruplarına bağlı olarak günlük cep harçlıkları tutarı yüzde 30 artırımlı ödenecektir.

İlk etapta yedi meslek belirlenmiş olan; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Gemi Yapımı alanları olmak üzere, ekte de yer alan söz konusu alanlarla ilgili 537 meslek tespit edilmiş olup, bununla birlikte önümüzdeki dönemde diğer meslek alanlarına ilişkin çalışmaların da tamamlanması sağlanacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.