Isparta'da Hasat Başladı Taze Fasulyenin Fiyatları Düştü

Yaz mevsiminin en sevilen sebzelerinden taze fasulyenin fiyatları, sezon başında 150 TL'ye kadar yükseldikten sonra büyük bir düşüş yaşadı

Yayınlanma:
Isparta'da Hasat Başladı Taze Fasulyenin Fiyatları Düştü

Yaz mevsiminin en sevilen sebzelerinden taze fasulyenin fiyatları, sezon başında 150 TL'ye kadar yükseldikten sonra büyük bir düşüş yaşadı.

Şu anda sezonun başlamasıyla birlikte tarladan çıkış fiyatı 30 TL'ye kadar gerileyen fasulye, vatandaşların yüzünü güldürüyor. Marketlerde 150 TL’ye kadar çıkan fiyatlar ürün hasadının başlamasıyla beraber düşüşe geçti. Fasulye ve barbunya fiyatları 30 TL’ye kadar geriledi.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Isparta'da fasulye hasadının başladığını belirterek, “Fasulye hasadı, hem ekonomik girdisi hem de istihdama katkısı açısından büyük önem taşıyor. Bu süreç, çiftçilerimize gelir sağlarken, aynı zamanda birçok kişiye de iş imkanı sunuyor. Üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Hep birlikte, tarımda daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.