Isparta’ya Ürün Güvenliği Denetimleri Servisi Açılıyor

Başkan Çelik’in Çabası Sonuç Verdi: Isparta’ya Ürün Güvenliği Denetimleri Servisi Açılıyor

Yayınlanma:
Isparta’ya Ürün Güvenliği Denetimleri Servisi Açılıyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik'in bir yıldır sürdürdüğü çalışmalar meyvesini verdi. Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün onayıyla Ekonomi Kampüsünde açılacak olan Ürün Güvenliği Denetimleri Isparta Servisi ihracat, ithalat ve iç piyasa denetimi alanlarında hizmet verecek.

ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik'in çabaları sonucu Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Ürün Güvenliği ve Denetimi Isparta Servisi, yakın zamanda resmi olarak hizmete başlayacak. Daha önce Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden alınan hizmetlerde yaşanan aksaklıklar, firmalar için büyük zaman kaybına yol açıyordu. Ancak Isparta Servisi’nin devreye girmesiyle bu sorunlar büyük ölçüde çözüme kavuşacak ve şehirdeki firmalar için önemli bir kolaylık sağlanacak. Isparta ili sorumluluk sahasında görevlerini icra edecek Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Ürün Güvenliği Denetimleri Isparta Servisi tarım ürünlerinin dış ticarette kalite denetimleri, ithalatta ürün güvenliği denetimleri, Piyasa Gözetimi ve Denetimi faaliyetlerini yürütecek.

Başkan Çelik, “İlimizde açılacak Ürün Güvenliği ve Denetimi Isparta Servisi için yaklaşık bir yıldır çaba sarf ediyoruz. Bu çalışma hem yerel ekonomi hem de bölgede ithalat ve ihracat yapan firmalar için büyük önem taşıyordu. Artık bu çabamızın sonucunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni Serviste ürün güvenliği denetimlerini yürütmek üzere 3 personelimiz firmalarımızın ithalat ve ihracat süreçlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütmelerine yardımcı olacaklar.” dedi.

Servisin ilimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Çelik, “Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Bolat başta olmak üzere, Isparta Milletvekillerimiz Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun'a, Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne, Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Isparta'mıza ve iş dünyamıza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Çelik, Antalya Gümrük Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya gelerek çeşitli konularda istişarelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.