Kadına Yönelik Şiddet Sosyal Bir Problemdir
Kadına Yönelik Şiddet Sosyal Bir Problemdir
İYİ Parti’li kadınlar, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü sebebiyle kadına şiddete karşı broşür dağıttı. İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Hilal Yavuz Kiremitçi, yaptığı açıklamada “Kadına yönelik şiddet, hemen hemen tüm dünya ülkelerinde gelişmişlik düzeyine bakılmaksızın karşılaşılan önemli bir sosyal problemdir” dedi.
İYİ Parti’li kadınlar kadına yönelik şiddete karşı bir dizi etkinlik düzenledi. Kadına yönelik şiddete karşı broşür dağıtan İYİ Partili kadınlar, vatandaşlardan olumlu tepkiler aldı.
İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Hilal Yavuz Kiremitçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Günümüzde yaygın olarak rastlanan kadına yönelik şiddet, insan hakları sorunu olduğu gibi bir halk sağlığı sorunu içeriğinde de kabul edilmeye başlanmıştır. Kadına yönelik şiddet, kadının fiziksel, cinsel ya da psikolojik zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel olan hareketlerdir. İster kamusal, ister özel alanda olsun kadına yönelik her türlü baskı yöntemi şiddettir. Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi’ne göre, kadınlara yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, bir kadına sırf kadın olduğu için yöneltilen ya da oransız şekilde kadınları etkileyen şiddettir.
Kadına yönelik şiddet, hemen hemen tüm dünya ülkelerinde gelişmişlik düzeyine bakılmaksızın karşılaşılan önemli bir sosyal problemdir. Bu şiddet farklı ülkelerde farklı şekillerde ortaya çıksa da genel olarak fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet şeklinde sınıflandırılabilir.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınların yüz yüze kaldığı önemli sorunlardan bir tanesi kadınlara yönelik şiddettir. Uygulanan şiddetin türü ne olursa olsun bu şiddetin önlenmesi adına Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelerle sorumluluk devlete verilmiş olsa da kadınların maruz kaldığı şiddet oranlarında yıllar içinde bir azalma meydana gelmemiştir. Türk aile yapısında geleneksel cinsiyete dayalı ayırımcılık özellikle kız çocuklarının ve kadınların toplumsal hayata etkin katılamamalarına ve bunun bir sonucu olarak da birçok açıdan mağduriyet yaşamalarına yol açmaktadır.
Günümüz dünyasında gelişmişlik ve sosyo-kültürel yapısı ileri kabul edilen ülkelerde bile kadına yönelik şiddet halen çözüm arayan sorunların başında yer almaktadır. Kadına yönelik şiddet eyleminin negatif sonuçları sadece şiddet gören kadını değil, aynı zamanda onun ailesi, çevresi ve nihayetinde sahip olduğu toplumsal yaşamı etkileyen önemli sonuçlardır.
Toplumsal alanda uygulanan her türlü şiddete karşı olduğumuz gibi özellikle kadına şiddete de hayır demekteyiz. 6284 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde getirilen bazı önemli yenilikleri de dikkate alarak Ailenin korunması ve kadına karşı şiddet olaylarının önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz” dedi.