Kanser Hastaları Ölüme Sevk Ediliyor?

SDÜ Hastanesi’nde Skandal !

Yayınlanma:
Kanser Hastaları Ölüme Sevk Ediliyor?

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümüne tedavi amaçlı giden hastalar büyük bir şok ile karşı karşıya kalıyor. Kanser tedavisinde kullanılan ışın cihazının aylardır arızalı olması nedeniyle hastaların özel hastanelere yada çevre illere yönlendirildiği iddia ediliyor.

73 yaşındaki kanser hastası Hüseyin Cingöz, kendisine ve diğer hastalara söylenen, ‘Makine arızalı ödeneğimiz yok, yaptıramayız’ cevabı sonrası hayatlarının şokunu yaşadılar.

SDÜ Hastanesi’nde aylardır kanser tedavisinde kullanılan ışın makinesi arızalı bekliyor. Bir türlü yaptırılamayan makine nedeniyle yüzlerce kanser hastası adeta ölüme sevk edildi. Onkoloji bölümündeki hekim yetersizliği nedeniyle ayrıca mağduriyet yaşayan hastalar, yetkilileri göreve çağırdılar.

Yaşadığı mağduriyet nedeniyle hem kendisinin hem de diğer kanser hastalarının büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden 73 yaşındaki Hüseyin Cingöz isimli hasta üniversite yönetimine çağrı da bulundu.

Hüseyin Cingöz şu cümlelerle mağduriyetini dile getirdi: “ Mart ayında rahatsızlandım ve özel bir hastanede 3 ünite kemoterapi aldım. Orada ki işlemim bittikten sonra beni Süleyman Demirel Üniversitesine sevk ettiler. Orada 12 gün aralıklı olmak kaydıyla tedavi gördüm. Ama şu anda; “Makine arızalı ödeneğimiz yok, yaptıramayız” denildi. Rektörlük ve Başhekim firma ile sözleşme imzalamadığı için makine çalışmamakta diye öğrendim. Makine çalışmayınca Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar’dan gelen tüm hastalar mağdur olduk. Tahminin 110 kişi mağdur oldu.

Bu rakam belki daha fazla. Zaten bu hastaların tamamı yaşlı. Yaşadığımız hastalığında ne kadar zor bir hastalık olduğunu ve ne kadar zor bir süreçten geçtiğimizi bilmeyen yoktur. Ayağını sürüyerek giden bir insan orada akşama kadar bekliyor. Akşam üzeri de karşılan manzara; ‘makine çalışmıyor’ deniliyor. Nedenini sorduğumuzda ellerinden bir şey gelmediğini, kendilerinin bir şey yapamayacaklarını ve teknik servisin gelemediğini söylüyorlar. Ödemesi yapılmayan şeyin bakımına teknik servis gelir mi? Herkes herşeye bir şekilde para buluyor ama makinayı yaptırmaya gelince ödenek yok. Bizlere bakan ilgilenen 2 tane doktor arkadaşımız var.

15 tanede diğer personelimiz var. Hepsi de çalışmak azminde. 15 gün önce halktan tepki alınca, halk yürüyüş yapınca gittiniz teknik servisi çağırdınız ve iyi kötü bir şey yaptırdınız o da 3 gün çalıştı 4. gün bozuldu. Isparta’ya yakışmayan bir şey yapıyorsunuz. Yazıktır günahtır, yaptığınız ayıptır. Yani makamda oturmak bir şey değil.

Biz de zaman zaman kurum ve kuruluşların başında yaptık o işleri. Yazıklar olsun size. Hasta sefil Afyon’dan gelmiş 170 km, Burdur’dan gelmiş 60 km yazık, günah değil mi bu yaşlı insanlara? Yaş ortalaması en aşağı 65 yaşında bu yaştaki adam bacağını sürüyerek nereye gidebilir. Parası olan her yere gidebilir. Antalya’da var Denizli’de var, Isparta, Burdur, Afyon’da yok. Ne demek bu, biz köyde mi yaşıyoruz? Nasıl bir hayat şartlarında hangi felsefe ile yönetiliyoruz onu öğrenmek isterim. Ben 30 yılBAĞKUR ve 50 yıl da vergi ödedim. 73 yaşındayım ve hayatım boyunca böyle bir şey görmedim duymadım. Yazık değil mi bu kadar kişiye. 110 kişi dosyasını alacak gidecek ve hastane arayacak. Gittiğimiz hastaneler yarım bırakılan tedaviyi kabul etmiyorlar.

Sıfırdan tedaviye başlayacaklarını söylüyorlar. Yeni baştan başlamak için de 1 ay zaman geçiyor. 1 ay süre geçtikten sonra, bugüne kadar gördüğün tedavinin de bir hayrı kalmıyor, silinmiş oluyor. 65 yaşında ki adama sil baştan sil baştan eziyet etmek yakışıyor mu? Benim için önemli değil, maddi imkânlarım var dünyanın her tarafına giderim. Fakat orada gördüğüm insanlar ışın aldıktan sonra ayağını sürüyerekten dışarı çıkamıyor. Koltuğuna girip de götürüyorlar milleti.

Sende orada klimanın altında keyif ediyorsun ne güzel memleket değil mi? Bir makinenin bakımı 8 ay boyunca yapılmaz mı? İki makine var, biri arızalanalı 8 ay geçmiş fakat 2. Makinaya yüklenince o da arızaya geçti. Sorunca da ödenek yok. Ne demek ödenek yok? Ayrıca doktorlar sarf malzeme bile bulamıyor. Sarf malzeme isteyen sağlıkçılara idareli kullanın deniliyor. Koltuk sahiplerini bir an önce harekete geçmeye davet ediyorum.” dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum