KOSGEB, Girişimcilere Yenilikçi Destekler Veriyor

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, son 3 yıldır faaliyet gösteren işletmelere 1.500.000 liraya kadar geri ödemeli destek verildiğini açıkladı.

Yayınlanma:
KOSGEB, Girişimcilere Yenilikçi Destekler Veriyor

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, girişimcilere yönelik yapılan desteklerin güncellendiğini ve yeni bir Girişimcilik Destek Programı'nın başlatıldığını duyurdu. Yıldırım, işini büyütmek veya yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilere sunulan fırsatlar hakkında açıklamalarda bulundu. Başvuruların Türkiye genelinde yapıldığını ve titizlikle değerlendirildiğini belirten Yıldırım, iş kurma ve iş geliştirme olmak üzere iki alt programın olduğunu ifade etti.

Yıldırım, iş kurma desteği için KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren ve bir yılını doldurmamış işletmelere 10.000 liraya kadar hibe desteği sağlandığını belirtti. Ayrıca, kadın girişimcilere veya genç girişimcilere yönelik ekstra destek sağlandığını ve bu durumda ilave 10.000 lira hibe verildiğini ifade etti. İşletmelerin personel giderleri için de destek ödemesi yapılabildiğini söyleyen Yıldırım, bu desteklerin hibe şeklinde olduğunu vurguladı.

İş geliştirme desteği programının ise 28 Haziran tarihinde sona ereceğini belirten Yıldırım, son 3 yıldır faaliyet gösteren işletmelere 1.500.000 liraya kadar geri ödemeli destek verildiğini açıkladı. İmalat sektörü, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, bilgi hizmetleri veya bilimsel araştırma geliştirme faaliyetleri gibi alanlarda faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceğini belirtti. Geri ödemelerin 3 yıl boyunca yapılmayacağını ve ilk ödeme sürecin sonunda, ek olarak 6 aylık bir dönemde gerçekleştirileceğini ifade eden Yıldırım, geri ödemelerin faizsiz ve 4 eşit taksitte üçer aylık vadelerle gerçekleştirileceğini söyledi.

Yıldırım, KOSGEB destek programlarıyla girişimcilere personel giderleri, makine teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alım giderleri gibi birçok alanda 1,5 milyon liraya kadar geri ödemeli destek sağlandığını belirtti. Başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini ve ayrıntılı bilgilerin KOSGEB İl Müdürlükleri veya koskep.gov.tr adresinden alınabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.