KOSGEB Ticari Geleceği Yok Dedi Ama...
En Önemli Girişimcilik Etkinliğinin Gözdesi Oldu
2017 yılında, AR-GE İnovasyon Destek Programı kapsamında başvurduğu Isparta KOSGEB tarafından ‘ticari geleceği yoktur’ gerekçesiyle reddedilen ‘Türkiye’nin Akıllı Cüzdanı’ Beemo; İTÜ Arı Teknokent bünyesinde düzenlenen ve girişimcilere dünyada en fazla kaynak dağıtılan etkinliğinde finale çıktı.
Kullanıcıların akıllı telefonlarıyla ödeme yapabilmelerini sağlayan ‘Türkiye’nin Akıllı Cüzdanı’ Beemo, Türkiye'nin en büyük girişimcilik ekosistemi İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent bünyesinde düzenlenen, girişimcilere dünyada en fazla kaynak dağıtılan etkinliği 'Big Bang Start-up Challenge'da olmaya hak kazandı. 2017 yılında toplamda 17 milyon TL ödül ve yatırımın sahibini bulan etkinlik bu yıl 29 Kasım'da Maslak Uniq İstanbul’da gerçekleşecek.
2017 yılında, AR-GE İnovasyon Destek Programı kapsamında başvurduğu Isparta KOSGEB tarafından ‘ticari geleceği yoktur’ gerekçesiyle reddedilen Beemo, Isparta’da başladığı faaliyetlerinde bir ay içerisinde 1.000 üyeye ulaşarak, 10.000 TL’nin üzerinde mobil ödeme işlemini gerçekleştirdi.
TÜRKİYE’DEKİ EN GÜÇLÜ ÇÖZÜM ORTAKLARINA SAHİP
Dinçer Keskinpala tarafından kurulan start-up şirketi Beemo, Türkiye’nin bir numaralı Elektronik Ödeme Kuruluşu PayU Türkiye ile mobil ödeme işlemlerine aracılık ediyor. En önemli önceliği güvenlik olan Beemo kart saklama altyapısı için Mastercard teknolojisini ve 1990 yılında 13 kamu ve özel Türk bankasının ortaklığıyla kurulan Bankalararası Kart Merkezi‘nin dijital cüzdan çözümü BKM Express ile çözüm ortaklığı yapıyor.
BEEMO KULLAN KAZAN
Beemo Kurucusu ve CEO'su Dinçer Keskinpala Demokrat’a Beemo'yu anlattı.
Keskinpala; “Son kullanıcıların bakış açısıyla, Beemo, sorunsuz bir şekilde mobil ödeme alınmasına, sadakat toplanmasına, dijitalleştirilmiş makbuz oluşturulmasına, ödüller kazanılmasına ve kişiselleştirilmiş tekliflerle alışverişlere heyecan katan bir uygulamadır. Beemo, tek bir QR kod taramasıyla, tüm özelliklere sahip olunmasını sağlar.
Perakende sektörü bakış açısından ise müşteri ilişkilerini anlamlı hale getirmeyi amaçladık. Bu sayede işletmeler, müşterilerinin kim olduğunu öğrenerek, bu müşterileri sepet verileriyle eşleştirmeye dayalı olarak, pazarlama faaliyetlerini oyunlaştırılmış kampanyalar gibi özelliklerle otomatikleştirebilirler” ifadelerini kullandı.
AKILLI MÜŞTERİ – AKILLI İŞLETME
İşletmelere de çağrıda bulunan Dinçer Keskinpala “Beemo'nun Bi' Akıllı İşletmeleri, müşterilerimiz değil, iş ortaklarımızdır. Kazan-Kazan modeli ile işletmelerimizin teknolojimizden faydalanarak, müşterileri ile olan ilişkilerini kuvvetlendirmeyi ve satışlarını arttırmayı amaçlıyoruz. Artık büyük değil, akıllı veriler var. Akıllı müşteriler için akıllı işletmeler var! Beemo; herkese uygun bir model sunabilecek esneklikte bir teknolojiye sahip. Siz de işletmenizde 'Akıllı Müşterileri' misafir edin diyoruz!” diye konuştu.