Köylülerin Direk Eylemi

Eğirdir ilçesinde arazilerine giden yola direk dikilmesine tepki gösteren köylüler, yol kapattı.

Yayınlanma:
Köylülerin Direk Eylemi

Eğirdir'e bağlı Bademli köyünde özel bir firmanın devam eden GES projesi için tarım arazilerinden geçen yollara direk dikmesi köylülerin tepkisine neden oldu. Arazilerine giden yollara dikilen direkler nedeniyle araçlarıyla geçemediklerini söyleyen köylüler firmanın çalıştığı yere giderek yolu kapattı.

Köy Muhtarı Hüseyin Göktaş ve köy halkının çalışma yapan firmanın çalışmasını durdurmak üzere arazi yolunu kapatması üzerine Eğirdir İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Ari telefonla köy muhtarıyla görüştü.

Yoldan çekilmeyeceklerini belirten köylülerle konuşmak üzere daha sonra olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Ari, muhtar ve vatandaşlarla konuşup, firmanın yaptığı işlemlerin kanuni olduğunu ve şu anda yaptıkları eylemin suç olduğunu belirterek ikna etti.

İlgili firma yetkilisi, köy muhtarı ve vatandaşlardan bir grubu karakola davet eden İlçe Jandarma Komutanı Ari'nin sözleri üzerine kalabalık dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlçeler