MHP'den İktidar ve Ana Muhalefete İkaz
MHP'den İktidar ve Ana Muhalefete İkaz
İl Başkanı İsa Yalçın, referandum sonrasındaki gelişmeleri değerlendirirken çok önemli bir uyarıda bulundu: "Eğer Hükümet Anayasa değişikliğini yüzde 51'in evet verdiği şekliyle bir demokratik gerilim içerisine girer ve devam ederse ciddi bir hata olur. Hayırcı kesime liderlik eden CHP de 'biz yüzde 49 aldık, YSK kararı şöyleydi-böyleydi' deyip insanları kutuplaştırma noktasına gidirse bu ülkeye ihanet etmiş olurlar." MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 16 Nisan Halk Oylaması sonrasındaki tartışmaları değerlenrdirdi.
Bu tartışmaları değerlendirirken iktidar partisi AK Parti ile anamuhalefet partisi CHP'ye önemli uyarılarda bulunan Yalçın, "Türkiye'de Anayasa değişikliği yapılmıştır" dedi. MHP İl Başkanı Yalçın, referandumdan önce Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu ihtiyaç için kendisini ortaya koyan bir siyasi parti olduğunu belirten Yalçın, şöyle konuştu: "Referandumdan önce bir kompozisyon çizildi. Türkiye'nin uluslararası anlamdı misaki milliye sınırları içerisinde birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu söylendi. Kurumlararası barış, projelerde çözüm ortaklığı gibi değil mecliste de mutabakatın sağlanması gerektiği söylendi. Siyasetçilerin içi ve dış politikada karşı karşıya gelmemesi gerektiği söylendi. Siyasetçilerin biraraya gelmesi konusunda söz verildi. Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda kendisini ortaya koydu.
Yüzde 49 içerisinde hala endişelerini gideremeyen bana göre yüzde 30'luk kesim var. Cumhuriyet Halk Partisi'nden de var, diğer partilerden de var. Buğün eğer hükümet Anayasa değişikliğini yüzde 51'in evet verdiği şekliyle bir demokratik gerilim içerisine girer ve devam ederse ciddi bir hata olur. Türkiye böyle bir sürece giriyor. Bu süreç desteklenirse Türkiye kazanır. Bu süreç 'biz yüzde 49 aldık, YSK kararı şöyleydi- böyleydi' deyip insanları kutuplaştırma noktasına gidilirse bu ülkeye ihanet etmiş olurlar. 'Efendim yüzde 51 hayır çıksa nolurdu' deniliyor. Olma ihtimali ortadan kalkmış bir durum için konuşmak doğru değil. Yani Allah korusun Türkiye deprem felaketi ile karşı karşıya kalırsa, bugünden yarının siyasetini, sporunu veya gündemi belirlememiz mümkün müdür? Değildir.
Ama mevcut durumda Türkiye'de Anayasa değişikliği yapılmıştır. Yüzde 49'luk kesim 'Türkiye'de rejim değişebilir. Tek adamlığa gidilebilir. Diktatörlüğe gidilir' diye endişesi duymuştur. Ama yüzde 51'lik kesim var 'hayır böyle değildir' demiştir. 'Böyle değil' diyenler sözünde duracak, diğerleri de söz veren insanların davranışlarını bekleyecekler."