Milletvekili Zabun Müjdeyi Verdi; 'Şarkikaraağaç'a Hayırlı Olsun'

Milletvekili Zabun Müjdeyi Verdi; 'Şarkikaraağaç'a Hayırlı Olsun'

Yayınlanma:
Milletvekili Zabun Müjdeyi Verdi; 'Şarkikaraağaç'a Hayırlı Olsun'

İlçenin sabırsızlıkla beklediği Şarkikaraağaç doğal gaz boru hattını Tuzlukçu noktasında ana boru hattına bağlayacak olan Botaş ihalesi ihaleyi alan firma ile Botaş genel müdürlüğü arasında imzalandı.

Önümüzdeki hafta yer tesliminin ve yapım çalışmalarının başlayacağı bildirilen botaş doğalgaz boru hattı yaklaşık 57 km uzunluğunda olup Tuzlukçu noktasından başlayıp Doğanhisar üzerinden Şarkikaraağaça bağlanmış olacak.

Yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Çarıksaray ve Çiçekpınar kasabaları ile ilçeye yakın bir kısım köylerinde doğal gaz kullanma imkanı doğmuş olacak. Doğalgaz boru hattının ihalesi 02 Mayıs 2024 yılında yapılmıştı. Gerekli inceleme ve itiraz süreçlerinden sonra sözleşme imzalanarak ihale kesinleşmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kararı ile acele kamulaştırma kararı da kesinleşmiş oldu.

Milletvekili Osman ZABUN açıklamasında ''Bütün tasarruf tedbirlerine rağmen ilçemizde Şarkikaraağaçlı hemşerilerimin sabırsızlıkla beklediği boru hattı yapım işini başından beri titizlikle takip eden ve süratli bir şekilde gerekli talimatları veren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN a sayın Enerji bakanımıza ve sayın Botaş genel müdürümüze ilçem halkı adına yürekten teşekkür ediyorum. İlçemiz açısından son derece önemli olan bu yatırım ile ilçemiz tüm detayları ile doğalgaz kullanımına geçiş yapacaktır. Tüm ilçe halkımızda sayın Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür etmektedirler. Allah ondan razı olsun.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum