Okula Alınmayan Öğrenciler, Otostop Çekerek Isparta’ya Gelmeye Çalışıyor!

Okula Alınmayan Öğrenciler, Otostop Çekerek Isparta’ya Gelmeye Çalışıyor!

Yayınlanma:
Okula Alınmayan Öğrenciler, Otostop Çekerek Isparta’ya Gelmeye Çalışıyor!

Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İdarecileri iddiaya göre, okulun bazı öğrencilerini okul formaları yok diye derse almadı. Öğrenciler çaresiz bir şekilde ortada kalırken, otostop çekerek Isparta’ya forma almak için yola çıktılar.

Kısıtlı imkanların bulunduğu ilçede, forma bulamayan ve başka şehirlerden ilk kez Keçiborlu’ya gelen öğrenciler, çaresiz bir şekilde ortada kalarak, yol kenarında otostop çekmeye başladı.

Keçiborlu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yatılı kalan öğrenciler önce barınma sorunu ile karşı karşıya kaldılar, şimdi de ilçedeki kısıtlı imkanlar nedeniyle okul forması bulamadılar. Formalarına kavuşamayan öğrenciler şimdi de okula alınmadılar. Okul idarecilerinin ve bazı öğretmenlerinin sözlü sert bir tavrı ile karşı karşıya kalan liseli gençler, çaresiz bir şekilde otostop çekerek şehre gelmeye çalışıyorlar.

Bu durumu ailelerine haber veren liseli gençler, büyük mağduriyet ile karşı karşıyalar. Konuyla ilgili okulun Whatsapp veli grubunda duruma tepki gösteren öğrenci velileri, çocuklarından haber alamadıklarını, okul idaresinin keyfi hareket ettiğini iddia ettiler.

Okula Alınmayan Öğrenciler, Otostop Çekerek Isparta’ya Gelmeye Çalışıyor!

İHBAR HATTIMIZA GELEN GÖRÜNTÜLER PES DEDİRTTİ

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz ve görüntüleri kamuoyu ile paylaşan öğrenci velileri şu açıklamayı yaptı: “Sabahleyin okula giden çocuklarımızın büyük bir çoğunluğu okula alınmamış. Sebebi ise okul kıyafetlerinin olmaması. İdarecilerin tedarik için gösterdikleri adreste ise maalesef kıyafet yok. Ayrıca okul idaresi bu adresi bize geç bildirdi. Veliler olarak sipariş için geç kaldık. Tedarikçiler ise ellerinde ürün olmadığını bu hafta içerisinde okul formalarının geleceğini söylediler. Biz bu durumu okul idaresine izah ettik. Keyfi bir uygulama yapılarak çocuklar kapı dışarı yapılmış. Hatta maksadını aşan sözler sarf edilmiş. Çocuklarımızın iddiasına göre Fizik Öğretmeni İ.S çocuklara hakaret içerikli cümleler kullanmış. Çocuk sayılabilecek yaştaki evlatlarımızın okula alınmaması ne demektir? Şu saat itibariyle çocuklarımızın başına bir iş gelirse bunun sorumlusu kim? Yavrularımız belirsiz bir sürece yönlendirilmiş. Hepsi yollara düşmüş, hepsi otostop çekerek ya evine ya da Isparta’ya gelmeye çalışıyor’ dediler.

12 ÖĞRENCİ BİR ODA DA KALIYOR

Velilerin iddiasına göre okulu yatılı kazanan öğrencilerin yurtta 12 kişi kaldığı, yurdun her bölgesinde böceklerin olduğu, idarecilerin ise bu durumu ileten velileri umursamadığı da ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum