Sağlık Bilimleri Yönetimi Kongresi Tamamlandı

Sağlık Bilimleri Yönetimi Kongresi Tamamlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2021 09:29
Sağlık Bilimleri Yönetimi Kongresi Tamamlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde “Sağlıkta Değişen Paradigmalar” teması ile düzenlenen “6. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi” sona erdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongrede; “Sağlıkta Değişen Paradigmalar” konusu farklı açılardan iki Türk, bir Tayvan, bir İngiltere bir de Global panel oturumlarında tartışıldı.

Sağlık Bilimleri ve Yönetimi alanlarında -bilim insanları, araştırmacılar, öğrenciler ve uygulamacılar tarafından- yürütülen 180 bilimsel araştırma; 4 fiziki, 17 dijital bildiri oturumunda müzakere edildi. Ayrıca kongrede sağlık ekonomisi ve bilimsel araştırma yöntemleri üzerine iki kurs verildi.

Kongreye katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü; Covid-19 salgınının etkisiyle “Sağlıkta Değişen Paradigmalar” çerçevesinde sağlık hizmetlerinin etkili bir şekilde sunulabilmesi için tele-tıp uygulamalarını yaygınlaştıracak tele-tıp ve sağlık bilişimi mesleklerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Dünya Sağlık Örgütü Türkiye ofisinden Prof. Dr. Toker Ergüder de Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte tele-tıp uygulamalarına yönelik proje çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

“Yönetimde Değişen Paradigmalar” konulu panelde ise Oturum Başkanı Prof. Dr. Sedat Bostan, uygulama açısından anlamlı olacak yönetim aforizmalarını “İyi Yönetim Pratikleri” üzerinden formülize etti. “Yönetici çok, yönetici yok” ifadelerini kullanan Bostan, yönetimin bilim ve sanat olduğunu vurguladı.

İnformalitenin yönetim süreçlerine etkisi ve süreçleri yönlendirmesini değerlendiren Prof. Dr. Ramazan Erdem, Türk toplumunun informal ilişkilere daha yatkın olduğunu ve informal ilişkilerin yönetim süreçlerine olması gerekenden daha fazla yansıdığı kaydetti. Daha sonra kongre oturumlarında Prof. Dr. Mahmut Akbolat “Yönetim Yaklaşımlarında Değişen Paradigmalar”, Doç. Dr. Erdal Eke de “Yönetimde Dijitalleşmenin Doğurduğu Paradigma Değişiklikleri” konusunu ele aldı.

İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hasan Giray Ankara tarafından “Sağlık Ekonomisinde Regresyon Modellemeleri”, SDÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ramazan Erdem, Dr. Öğr. Üyesi Necla Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Kaya ile MAKÜ Dr. Öğr. Üyesi İzzet Erdem tarafından “Sağlık Yönetiminde Nitel Araştırma Yöntemleri” konusunda kurslar verdi. Paralel oturumlar şekilde tam gün süren her iki kongre kursuna alandan 70 civarında lisansüstü öğrenci ve akademisyen katıldı.

Kongre sürecinde, kongrede sunulan bilimsel bilgilerden derlenen bilgiler ve görseller yeni medya araçlarıyla paylaşıldı. Kongrede sağlık bilimleri ve yönetimi alanında teorik ve pratik bilgi açısından önemli tartışmalar ortaya konuldu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.