SDÜ'den Kültürel Miras Projesi
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde, “Kültürel Mirasın İzinde Bireysel Gelişim ve Farkındalık Projesi”nin Beşinci Ulusal Toplantısı Yapıldı.
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde, “Kültürel Mirasın İzinde Bireysel Gelişim ve Farkındalık Projesi”nin Beşinci Ulusal Toplantısı Yapıldı.
Erasmus Gençlik Programı kapsamında hazırlanan “Kültürel Mirasın İzinde Bireysel Gelişim ve Farkındalık Projesi”nin beşinci ulusal toplantısı gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili olarak SDÜ’den yapılan açıklamada: “
İzmir Olgunlaşma Enstitüsü koordinatörlüğünde Süleyman Demirel, Isparta Uygulamalı Bilimler, Akdeniz ve Uşak Üniversitesi paydaşlığında Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın yaptı. Aydın, proje ile gençlerde öz kültürümüze ve milli dğerlerimize yönelik farkındalık oluşturulmasının amaçladıklarını belirterek “Gençler, geleceğimizin teminatı, kültür ise bizim en değerli mirasımızdır.” dedi.
Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğine yön veremez” sözleriyle başlayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, kültürümüze sahip çıkmanın önemine dikkati çekerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Daha sonra İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Araştırma Bölüm Şefi Emine İlgez “Kültürel Mirasın İzinde Bireysel Gelişim ve Farkındalık Projesi”nin tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından Ispartalı Sanatçı Arif Karakale, “Neşelidir Deli Gönlüm Neşeli”, “Güle Düştüm Gülmedim” gibi Isparta’ya ait türküleri seslendirdi.
Kültürel miraslarla aslında insanın kendini aradığını belirten Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç, “Mesele gönüllere dokunabilmek. Biz binlerce yıllık geçmişi bugüne getirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken meselenin temel ruhundan uzaklaşmamak gerekir. Tek derdimiz, Körküler’deki teyzenin bakışındaki, Sütçüler’deki çocuğun oyunundaki güzelliği yansıtabilmek, geçmişe bugünü ekleyerek yarına mirasımızı bırakabilmek.” dedi.
Somut Olmayan Kültürel Miras Doktora Öğrencisi Bülent İnci de “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri” isimli sunumunu gerçekleştirdi.
Üniversitemize ait Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi kapsamında hazırlanan kısa filmlerin izlendiği etkinlikte Kültürel Miras Fotoğraf Sergisi de açıldı. Ayrıca katılımcılara Osmanlı şerbeti ikram edildi” denildi.