1 Milyon Ton Civarı Rekolte Bekleniyor

Ispartalı çiftçiler bu sezon 1 milyon tondan fazla elma bekliyor.

Üretici, ürününü piyasa şartlarında satarsa gelecek adına umutlu olacak. Toprağını ekmekten vazgeçmeyen çiftçileri tebrik eden Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, önemli açıklamalar yaptı.

1 Milyon Ton Civarı Rekolte Bekleniyor Selçuk, “Elma rekoltesinin 1 Milyon tona yaklaşmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, kuraklıkla mücadele eden çiftçilerin unutulmaması gerektiğini belirterek, çiftçilere teşekkür edilmesi gerektiğini ifade etti.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, “ Isparta’da, 20 bini Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 40 bini de odamıza kayıtlı olan çiftçilerimiz var. Yakın bir dönemde başlayacak olan elma hasadı inşallah yüzümüzü güldürecek. 1 milyon ton civarında hasat bekliyoruz. Malum kuraklık döneminden geçtik ve geçiyoruz. İnşallah sonraki yıllarda kuraklık çekmeyiz. Bu zorlu süreçlerde hepimiz markete gittiğimizde kavunumuzu, domatesimizi, karpuzumu birçok ihtiyacımızı marketlerden kolaylıkla alabiliyoruz. Çiftçilerimiz bu süreçte hep arazide çalışmaya devam etti. Üretmeye devam etti. Bu yüzden hep söylediğim şeyi tekrarlamak istiyorum. Eli nasırlı çiftçilerin temsilcisi olmaktan gurur duyuyorum. Her platform da onların isteklerini arzularını ilgili kurum ve kuruluşlara iletiyor, yapılan toplantılarda dile getiriyorum.” Dedi

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri