1.5 Milyon TL’lik Ek Kaynak

1.5 Milyon TL’lik Ek Kaynak

1 megavat kurulu gücünde güneş tarlası kuran Kuleönü’nün MHP’li Belediye Başkanı Sezai Çakır, yıllık 1.5 milyon TL’lik ek kaynak yarattı, maaşlarını ödemekte sıkıntı çekmiyor artan parayla yatırım yapıyor.

Akdeniz Bölgesi’nin en büyük güneş enerji sistemi Merkeze bağlı Kuleönü’nde. Kuleönü’nden sonra 0.50 megavat gücü ile Büyük Kabaca Kasabası geliyor. Sadece İller Bankası’nın göndereceği paraya dayalı bir belediyeciliği benimsemeyen belediye başkanları ek kaynak yaratıyor, yatırım yapıyor.

Kuleönü Kasabası’nın MHP’li Belediye Başkanı Sezai Çakır da bu örnek vizyonu ortaya koyan belediye başkanları arasında. Kuleönü Kasabası adına 2 megavat gücünde güneş enerji santrali izni çıkaran Kuleönü Belediye Başkanı Çakır’ın imkanları 1 megavat kurmaya yetti. Kasabasında Belediyeye ait güneş tarlası oluşturan Çakır, şimdi yıllık 1.5 milyon TL para kazanıyor. Bu para ile belediye personelinin maaşları ödeniyor, artan parayla da yatırım yapılıyor.
Kuleönü Belediye Başkanı Sezai Çakır, 2014’de belediye başkanı olduğunda gelir sağlayıcı projelere öncelik verdiğini söyledi. İller Bankası geliri ile hizmet ve yatırım yapmanın mümkün olmadığını kaydeden Çakır, şöyle konuştu:

1700 M2 KAPALI ALANA SAHİP DÜĞÜN SALONU YAPTI
“Halktan birisiyim. Kuleönü halkının kendi evlatları. Hizmet aşkı olan birisiyim. Dinime, devletime, milletime hizmet için varım. Aday olduğumda yapılması gerekenleri, eksikleri tek tek not ettim. İlk geldiğimizde Belediyenin mevcut gelirler ile kendi kendine yetemediğini, yeni gelir kaynakları oluşturmanın gerekliliğine inandım. İller Bankası’ndan gelen paylarla geçinmek ve yatırım yapmak zor. Düğün salonu ve güneş enerjisi yatırımını öncelik olarak belirledim. Düğün salonunu tamamladım. 1 milyon TL nakit para biriktirmiştim. 1 milyon TL de kredi kullandık. 2 katlı, 1700 m2 kapalı alan. 3000 m2 açık alan mevcut. Çevresini tel çit ile çevirdik. Aile çay bahçesi oluşturduk. Çocuk parkı yaptık.

YILDA 1.5 MİLYON GELİR SAĞLANACAK
Bu arada güneş enerjisinin parasını çıkarttık ve yaptık. 4.3 milyon TL’ye maloldu. 1 megavat gücünde bir proje. İller Bankası ve İl Özel İdaresi’nden teknik destek aldık ve ihale yaptık. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden de şartname hazırlarken destek aldık. Yatırımı bitirdik, 28 Şubat 2018 tarihinde nihayet devreye aldık. İlk ay mart ayında 80 bin TL, nisan ayında 120 bin TL, mayısta 140 bin TL, haziranda 150 bin TL, temmuzda 193 bin TL, ağustosta 186 bin TL, eylülde de 155 bin TL fatura kestik. Belediyemize yıllık 1.5 milyon TL gelir sağladık. Bir taraftan kredi borcunu ödüyoruz. Bu iller Bankası paylarından kesiliyor. Güneş enerjisinden kazandığımız para ile maaşları ödüyoruz, yatırım yapıyoruz. Benimle birlikte 30 personel var. Maaşlardan artan para ile kasabamıza hizmet ediyoruz. Taş döşüyoruz, aydınlatma ışık, güzelleştirme, peyzaj yapıyoruz. Önümüzdeki dönem inşallah 1 megavat daha güneş enerji sistemi yapacağız.”

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri