“2. Uluslararası/5. Ulusal Sağlık Hizmetleri Kongresi” Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “2. Uluslararası / 5. Ulusal Sağlık Hizmetleri Kongresi” başladı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde uluslararası alanda konukların katılımıyla gerçekleşen kongre, doğa fotoğrafçılığı ile ilgili çalışmalar yürüten Prof. Dr. Adnan Ataç’ın “Kuşlar” isimli fotoğraf gösterimi ile başladı. Daha sonra SDÜ Akademik Oda Orkestrası tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Kongrenin açış konuşmasını yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, bu yıl ulusal anlamda beşinci, uluslararası anlamda ise ikincisi düzenlenen kongrenin Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne denk gelmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi. Prof. Dr. Koşar, “İlme, sağlığa ve pozitif bilime önem veren Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.” dedi. Tarihi iyi bilmek gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Koşar, bilimsel gelişmeler ve teknolojik ilerlemeler sayesinde sağlık alanında ciddi gelişmeler yaşandığını belirterek, “Bu ilerlemeyi daha üst seviyelere taşımak bizim öncelikli hedefimiz olmalı.” diye konuştu.

“2. Uluslararası / 5. Ulusal Sağlık Hizmetleri Kongresi” hakkında bilgi veren Prof. Dr. Koşar, kongrenin “tıp”, “diş hekimliği”, “veteriner hekimlik”, “eczacılık”, “hemşirelik”, “ebelik”, “çok disiplinli sağlık bilimleri” ve “sağlıkla ilgili çok disiplinli bilimler” ile sağlıkla ilgili diğer tüm çalışmaların ele alınması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ise geleceğimizin teminatı açısından tıp eğitiminin kalitesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Son zamanlarda Gazze’de yaşanan olaylara dikkati çeken Prof. Dr. Ayyıldız, “Binlerce çocuk öldürülüyor, hastaneler bombalanıyor, elektrikler kesiliyor, yiyecek gönderilmiyor. Gazze’de bir soykırım yaşanıyor.

Gazze, abluka altında. Özellikle Filistin’de Gazze’de hekimlerin, sağlık çalışanlarının mücadelelerini sosyal medyadan takip ediyoruz. Sorumluluğumuz büyük. Biliyorsunuz bir yemininiz var. İnsanı önceleyerek, dil, din, ırk ayrımına girmeden size gelen insanı tedavi etmekle sorumlusunuz. Bu vesileyle kongrenin verimli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar modaretörlüğünde gerçekleştirilen “Türkiye Cumhuriyetinin Yüzyılında Tıp Eğitimi/Tıp Tarihi” başlıklı açılış oturumuna geçildi. Tıp eğitiminin her daim gelişmeye ve değişmeye açık bir alan olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koşar, SDÜ Tıp Fakültesi olarak uluslararası düzeyde kaliteli eğitim verdiklerini belirterek SDÜ Tıp Fakültesinin aldığı akreditasyon belgesi ile eğitim kalitesini tescillediğini söyledi.

Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Gürpınar “Cumhuriyetin 100. Yılında Geçmişten Günümüze Tıp Eğitimi”, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Serdar Yurdakul “Cumhuriyet Dönemi Sağlık politikaları Tarihi” başlıklı konuşmaları ile öğrencilerle buluştu.

4 Kasım Cumartesi gününe kadar SDÜ Tıp Fakültesi ve SDÜ Hastanesinde devam edecek kongrede ulusal ve uluslararası arenadan katılım sağlayan konuklar, “Tıp Tarihi ve Etik Oturumu”, “Tıp Eğitimi ve Bilişimi Oturumu”, “Yüz Yüze Sözlü Bildiri Oturumları” ve “Çevrim İçi Oturumlar” gerçekleştirecek.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri