7 Renkli Gölün 7 Senede Yok Oluşu!

Bilinçsiz sulama, iklim değişikli ve göl ile ilgili olarak hiçbir kurumun ciddi adımlar atmaması, gölü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya getirdi.

7 renkli göl olarak bilinen Eğirdir Gölü’nün, 2017 yılında çekilen fotoğrafı ile günümüzde çekilen fotoğrafı arasında dağlar kadar fark bulunuyor. Göl’deki çekilme kadrajlardan daha net anlaşılırken, kurumların bugüne kadar ciddi bir adım atmaması ise yarınlarımız için üzücü boyutlara ulaştı.

ÇEKİLME SONRASI SİNEK İSTİLASI BAŞLADI

Kuraklık tehdidi yaşayan, yüzeyinde su bitkileri ve algler bulunan, içerisindeki canlıların ölü olarak kıyıya vurduğu ve bazı bölgelerinin bataklığa döndüğü Eğirdir Gölü'nde yaşanan sinek istilası görüntülendi. Yüzeyini kaplayan su bitkileri ve algler nedeniyle suyun oksijensiz kalmasına bağlı olarak binlerce su canlısına ait ölülerin kıyıya vurduğu, özellikle gölün kuzey kesimlerinde ciddi büyüklüklerde su çekilmesine bağlı kuraklığın görüldüğü Eğirdir Gölü'nde, son günlerde aşırı sinek sorunu yaşanıyor.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri