78 Bin Araç ile 400 Bin Turist Kuyucak’a Geldi

Türkiye’nin en meşhur köyü araç rekoru kırdı.

Türkiye’nin en meşhur köyleri arasında yer alan Keçiborlu’nun Lavantası ile ünlü köyü Kuyucak’a, 2023 sezonunda toplam 78 bin araç girişi oldu. Köy Muhtarı Gürol Yılmaz, ortalama tespitlere göre Lavanta Bahçelerini 400 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini ifade etti.

Ülkemizde Lavantanın Başkenti olarak adlandırılan Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde mor şölen bu yıl sona erdi.

Kuyucak Köyü Muhtarı Gürol Yılmaz: “Türkiye’nin en meşhur köyü olarak bu yıl toplamda 400 bin dolayında yerli ve yabancı turisti misafir ettik. Tespitlerimize göre ise köyümüze şahsi aracıyla, tur otobüsüyle yada servis otobüsüyle giriş yapan kara taşıtı sayısı 78 bin. Lavanta bahçelerine gelen misafirler doğal lavanta stüdyoları içinde bol bol fotoğraf çekildiler hoşça vakit geçirdiler. Lavanta bahçelerine şehir dışından gelen misafirler ise ilk defa böyle bir güzellik içinde olduklarını belirterek, gördükleri manzara karşısında adeta büyülendiklerini ifade ettiler. Türkiye'de lavanta üretiminin ilk başladığı köylerden biri olan köyümüzün "mora boyanan" tarlaları yurt çapında beğeni topluyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri