Akıllı Telefon Kullanıcılarına Kritik Uyarı

Akıllı Telefon Kullanıcılarına Kritik Uyarı: SMS Dolandırıcılığına Dikkat!

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Ali Süzen, akıllı telefon kullanıcılarını SMS dolandırıcılığı konusunda uyardı. Yapılan araştırmalara göre, dolandırıcıların en sık kullandığı yöntemlerden biri SMS ile kişisel bilgileri ele geçirmek.

Ahmet Ali Süzen, son dönemde SMS yoluyla yapılan dolandırıcılık girişimlerinin hızla arttığını belirtti. Dolandırıcılar, vatandaşların TC kimlik numarası, telefon numarası, çalıştıkları yer gibi bilgileri ele geçirip sahte mesajlar göndererek kullanıcıları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Eskiden siber saldırılar yaygınken, günümüzde kişisel verilerin dijital ortamda yayılmasıyla dolandırıcılar da stratejilerini SMS dolandırıcılığına çevirdi.

Süzen, SMS dolandırıcılığının en çok alışveriş siteleri veya bankalar gibi güvenilir kaynaklardan geliyormuş gibi görünerek kullanıcıları kandırmaya çalıştığını ifade etti. Bu mesajlar genellikle fırsat, aciliyet veya korku içerikli olup, kullanıcılardan sahte linklere tıklamaları isteniyor. Süzen, özellikle bu linklere tıklamanın zararlı yazılımlar indirilmesine veya kişisel verilerin çalınmasına neden olabileceğine dikkat çekti.

Süzen, SMS dolandırıcılığının yaygınlaşmasının nedeninin, kullanıcıların kaynağını bilmeden bu tür mesajlara güvenip linklere tıklamaları olduğunu vurguladı. Bilinmeyen kaynaklardan gelen mesajları dikkatle incelemeden asla linklere tıklanmaması gerektiğinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sdü-Isubü Haberleri