Anayasa Değişikliği Bir Tecih Değil İhtiyaçtır

Anayasa Değişikliği Bir Tecih Değil İhtiyaçtır

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu Referandum sürecini değerlendirdi. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum da MÜSİAD Isparta Şubesi olarak ‘Evet’ diyeceklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu bağlamda MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi N. Alper ESEN beyin katılımı ile 07.04.2017 Cuma günü saat 19.30 da Süleyman Demirel Üniversitesi Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde Yeni Dünya Düzeni ve TÜRKİYE’nin dönüşümü konulu konferans düzenleyeceklerini ve halkımızı programa davet ettiklerini ifade etti.

Özkutlu konuşmasında: “Başarı, devamlılık ister. Bu da, çalışmaların sürdürülebilir olmasını lüzumlu kılar. Bireysel ve toplumsal meselelerde, bir hedefe ulaşmak istiyorsak, işler dönüp dolaşıp sürdürülebilirlik kavramında düğümleniyor. Sürdürülebilirlik demek istikrar demektir. İstikrar olmadan; yeni hedefler belirlemek, yeni başarılar elde etmek şöyle dursun, mevcut kazanımları korumak bile mümkün değildir. Millet olarak, bugüne kadar; Siyasette vesayete, toplumda düşmanlığa, ekonomide gerilemeye, hukukta adaletsizliğe ve uluslararası kamuoyunda itibarsızlığa neden olan darbelerden, muhtıralardan ve müdahalelerden çok çektik. Artık, başka darbe süreçlerinin yeniden yaşanması bir tarafa, ihtimalini bile aklımızdan geçirmek istemiyoruz. Milletimizin, böyle gürültülere pabuç bırakmaya da hiç niyeti yok. 15 Temmuz’da bunu bütün dünyaya gösterdi. Fakat, köklü çözümlere ihtiyacımız var. Bunun gibi sorunların ortaya çıkmasına meydan vermeyen yapısal çözümler gerekiyor. Ülkemiz, önemli bir Anayasa değişikliği Referandumu sürecinde. Bazıları soruyor; “Anayasa değişikliği ile iş dünyasının ne derdi var ki? Size ne Anayasadan?” diye.  Evet, biz iş dünyası olarak, Anayasadan etkileniyoruz. İş yapmamız, Anayasanın yanlış yorumları, garip maddeleri, acayip uygulamalarıyla, açıkça engelleniyor. Nasıl mı? ; Öncelikle, ‘mevcut sistem arızalı.’ Anayasalar, bireylerin hak ve özgürlüklerini devlete karşı güvence altına alır ve devletin yönetme sürecinde bağlı olduğu kuralları belirler. Fakat bu kurallar, millet tarafından seçilmiş meşru iktidarı ‘köşeye sıkıştırmak’ ve ‘iş yapamaz hale getirmek’ anlamına gelmemelidir. Aksi halde, hak ve özgürlükleri ‘güvence’ altına alma çabaları, devlet üzerinde hegemonya kurmaya çalışan vesayetçi güçlerin, iktidarlarını pekiştirmesi ve yönetimi ele geçirmesi sonucunu doğurur. Türkiye Cumhuriyeti’nin son anayasalarının yapım süreçleri incelendiğinde, karışımıza, milletin iradesini yok sayan, meşru olmayan güçler, silahlı kuvvetler ve darbeler çıkıyor” dedi.  

“İŞADAMI ÖNÜNÜ GÖRMEK İSTER”

 

1961 anayasasında öngörülen Cumhuriyet Senatosu ve 1982 anayasasını hazırlayan Milli Güvenlik Konseyi’nin vesayet yönetiminin bariz örnekleri olduğunu kaydeden Özkutlu, şunları dile getirdi ; “Milletin iradesini hiçe sayarak, darbelerle devlet düzeni kuran vesayetçi zihniyet, milletin söz sahibi olmaya çalıştığı her dönemde, milletin seçtiği iktidara müdahalede bulunmuş, kendini daima iktidarın asıl sahibi olarak görmüştür. Bu darbe girişimlerinin nereye varabileceğini 15 Temmuz’da gördük. Hangi işadamı, böyle bir ülkede iş yapmak ister? Hangi işadamı, önünü göremediği bir ortamda, Yatırım yapmaya uğraşır? Şimdi de şu soruyu soralım: Bir ülke, iş dünyasından ne bekler? Çok basit, Üç kelime: Huzur, güven, istikrar. İşadamı önünü görmek ister, belirsizlik istemez.  Meclis'te kabul edilen ve 16 Nisan’da milletin oyuna sunulacak olan anayasa değişikliği, bir tercih değil, bir ihtiyaç. İş dünyası olarak, sürdürülebilir bir kalkınma için, Türkiye’nin bu en temel ihtiyacının mutlaka karşılanması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, geleceğimize sahip çıkalım, diyoruz. 16 Nisan’daki referandumun öncelikle salimen tamamlanmasını, ülkemiz ve milletimizin geleceğini inşa noktasında güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri