“Bilim Seninle Şenlenecek”

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında “Bilimin Işığında Parlayanlar” isimli bilim şenliğine ev sahipliği yapacak. 5 gün sürecek şenlikte 112 atölye yer alacak.

Isparta Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlenerek Bilim Şenliği’nin başlayacağı duyuruldu.

Dün akşamı saat 20:30’da gerçekleştirilen etkinlikte; astro fotoğraf sergisi, teleskopla gökyüzü gözlemi, astro video gösterimi ve öğrencilerle su roketi fırlatma etkinlikleri düzenlendi. Bilim Şenliği’nin 16-20 Ekim tarihleri boyunca devam edecek.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında “Bilimin Işığında Parlayanlar” isimli bilim şenliğine ev sahipliği yapacak. 5 gün sürecek şenlikte 112 atölye yer alacak.

Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması, bilim- teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılması bilimsel gelişmeler konusunda 7’den 70’e vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan ‘Bilimin Işığında Parlayanlar’ isimli proje, Tübitak A kategorisi büyük ölçekli bilim Şenlikleri içerisinde kabul edilen en fazla atölye sayısına sahip en kapsamlı projelerden birisidir.

“Bilim Seninle Şenlenecek” sloganıyla proje kapsamında katılımcıların birer parçası olacakları yüz yüze etkileşimli atölyelerle bilime ve bilimsel çalışmalara karşı daha pozitif bir toplumsal kültür oluşması, her yaştan katılımcı için eğlenceli öğrenme deneyimi fırsatları sağlanarak pratik deneyimler, deneyler, interaktif sergiler ile katılımcıların bilimi daha eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri