Bir Dileğim Var Hareketi, kullanılamaz hale gelmiş telefon ve tabletleri toplayıp, geri dönüşüme gönderiyor ve lösemili çocuklar için bir umut yaratmaya çalışıyor. Kampanyanın Isparta ayağını ise Mustafa Kemal Bodur yönetiyor.
27 Mayıs 2014 tarihinde, tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Türedi tarafından Facebook üzerinden kurulan “Bir Dileğim Var” grubu, 24 ay içinde 440.000 den fazla üyesiyle Türkiye çapındaki onkoloji servislerinde yatan, 599 lösemi ve kanser hastası meleğin dileklerini gerçekleştirdi.
Bir Dileğim Var Hareketi, kullanılamaz hale gelmiş telefon ve tabletleri toplayıp, geri dönüşüme gönderiyor ve lösemili çocuklar için bir umut yaratmaya çalışıyor. Kampanyanın Isparta ayağını ise Mustafa Kemal Bodur yönetiyor. Mustafa Kemal Bodur’a ulaşmak için 0 535 677 43 43 numaralı telefonu kullanabilirsiniz.
Alper Türedi, 2002 yılında lösemi hastalığından kaybettiği kendi kızının tedavi gördüğü Okmeydanı SSK Hastanesi Onkoloji servisi ile başladı bu harekete. Eşi Pınar Türedi ile bu hastanedeki lösemili meleklerin dileklerini öğrendi ve gruptaki gönüllülerle bu listeyi paylaştı. Çok kısa sürede üyeler tarafından temin edilen bu dilekler, melekleriyle buluşmaya götürüldüğünde, fotoğraf ve videolarla bu mutlu anlar ölümsüzleştirildi ve grupta paylaşıldı. Türkiye’de ilk defa bu tarz açık net ve şeffaflıkla yapılan, nakit para kabul edilmeyen ve gönüllülerin temin ettiği hediyelerin meleklerine kavuşma anlarının video ve görsellerle isimlerinin de paylaşıldığı bu organizasyon çok fazla ses getirdi.
Basında, sosyal medyada ve TV programlarında bu oluşum defalarca gündeme geldi ve gönüllülerin sayısı şu andaki rakamlara ulaştı. Sonrasında sponsor ihtiyaçları gündeme geldi. Ulaşım, konaklama, iletişim yakıt ve araç giderleri de bu destekçiler tarafından sağlandı.
Bu oluşuma “Bir Dileğim Var” Ailesi, tedavi gören çocuklarımıza “Melekler”, dilekleri gerçekleştiren üyelere de “Gönüllüler” dedik hep birlikte.
Meleklerin dilekleri arasında, tablet, laptop, telefon, giyim eşyası, oyuncak ve tanışmak istedikleri ünlü isimler oldu. Gönüllüler ve basının yardımlarıyla tüm çocukların dilekleri sorunsuz adreslerine ulaştı.
İstanbulda’ki 6 hastane ile başlayan sosyal sorumluluk hareketimiz, Samsun, Antalya, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Erzurum, Şanlıurfa ve Diyarbakır ile devam etti.
Antalya Hastanesi’nde tedavi gören bir meleğin ailesi çok zor koşullar altında yaşam mücadelesi verirken bu durumu sadece hastanedeki dilekle bitirmek içlerine sinmedi. 28 koli gıda ve giyim hazırlanarak, bu ailenin bizzat evine götürüldü.
Gaziantep’te de buna benzer bir durumla karşılaşıldı. Yine ailemiz iş başındaydı. Suriyeden göç eden ve hastanede tedavi olan iki kız kardeş sayesinde Kilis’teki 20 Türkmen çadırına ulaşıldı, yerinde tespitler yapıldı. İki kere bu çadırlara bir kamyonu dolduracak kadar ev eşyası, giyim, erzak yardımları gönderildi.
Liseli ve üniversiteli gençlerle buluşuldu ve davet edildiğimiz bu okullarda ailemizin amacı, yaptıkları ve yapacakları meleklere yansıyan moralleri anlatıldı videoları izletildi. Daha çok üniversitede seminerler devam etmekte ve gençlerimizin bu konudaki duyarlılıkları bizleri oldukça mutlu etmektedir.
Günden güne büyüyen ve çok fazla ses getiren bu projeyi, daha da büyük kitlelere duyurmak amacı ile Türkiye çapında popüler sanatçılarla kamu spotu tarzında video çekmeye devam ediyoruz.
Amacımız ve bundan sonraki yolumuz, gönüllülerimiz ve destekçilerimizle bu zorlu hastalıkla mücadelede tüm Türkiyede’ki onkoloji meleklerine ulaşabilmek ve onların dileklerini gerçekleştirip moral bulmalarını, yüzlerinin gülümsemesini sağlamak.